Denizli'de bugün ortaya çıkan yetiştirme yurdunda öğrenciye darp olayı görüntülerinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Teoman Sancar tarafından basınla paylaşılmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'ndan beklenen açıklama geldi.
Açıklamada, "Bugün bazı gazete ve televizyonlarda yer alan, Denizli Yetiştirme Yurdunda meydana geldiği belirlenen görüntülere ilişkin olarak;
 
1-Görüntüler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ulaştığı andan itibaren Sayın Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu’nun talimatı üzerine müfettiş görevlendirilmiş, gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.
 
2- Olayda sorumluluğu bulunan kişiler derhal görevden alınmıştır. 
 
3- İdari soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında adli süreç de başlatılacaktır.
 
4-Olaya müsamaha gösterilmesi veya seyirci kalınması kesinlikle söz konusu değildir.
 
5-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının temel prensibi Devletin koruması altındaki çocuklarımıza sevgi ve şefkat ile muamele edilmesidir. Bunun aksi davranışları sergileyenlerin bakanlık çatısı altında barınmaları mümkün değildir."
 
Konuyla ilgili bir açıklama da Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelmişti. Emniyetin açıklamasında, olayın failleriyle ilgili soruşturmanın hemen başlatıldığı belirtildi.