Denizli’de de üniversite öğrencilerinin başlıca ihtiyacı barınma, yani yurtlar. Her ne kadar yeni yurt binaları yapılsa da 45 bin öğrencili PAÜ’de mevcut durum yetersiz kalıyor. Vali Şükrü Kocatepe, üniversite güvenlik toplantısında bu konuyu gündeme getirerek, yapımı süren yurt binalarının bir an önce tamamlanması ve yeni yatırımların planlanması için talimat verdiklerini söyledi. 

Üniversite güvenliğine yönelik etkin tedbirler alınabilmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanabilmesi için eğitim öğretim yılı boyunca iki kez yapılan üniversite güvenlik toplantılarının bu yılki ilk toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi. 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mürşit Koyuncu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Alaattin Aktaş ve Yurt Müdürleri katıldı. 

İLK ÖNCELİK YURTLAR
Üniversite ile ilgili konuların ele alındığı toplantıda, gönüllü hayırsever vatandaşların yurt yapımı için teşvikte bulunulması masaya yatırıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından öğrenciler için yerleşke içinde kampüs alanı ile yurtlar arasında kalan bölgeye yaşam alanı, sosyal alanların oluşturulması teklifinin değerlendirildiği toplantıda, Vali Kocatepe, üniversite ve şehirdeki huzurun korunarak devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı. Yurt Müdürlerine yurtlardaki hijyen, sağlık ve güvenlik denetimlerini aksatmadan yapmaları talimatını veren Vali Şükrü Kocatepe, yemek fiyatlarının da gözden geçirilmesini ve yeniden değerlendirilmesini istedi. Kapasitenin arttırılması amacıyla devam eden yurt binası inşaatlarının biran önce tamamlanması, kiralanan veya yeni yapılan binaların araç-gereç, güvenlik ve donanım bazında tüm ihtiyaçlarının giderilerek öğrencilerin mağdur edilmemesini istedi. 
Son olarak üniversite, emniyet, jandarma ve diğer kamu kurumlarının koordineli bir şekilde çalışmaları talimatını veren Vali Kocatepe, Denizli’nin huzurlu bir şehir olduğunu bu huzurun üniversiteye de yansıdığını söyledi.