Denizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol ’nde, 15 Mayıs 2012/Salı gününden itibaren çÇevre Koruma Kontrol nın çevreye verdiği rahatsızlık ve kötü kullanım nedeniyle bu uygulamaya son verecek. Vatandaşlar çöp bidonları yerine, siyah poşete doldurdukları çöplerini bidonlara koyacak.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, Yunus Emre Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle toplantı düzenleyerek yeni uygulama hakkında bilgi verdi.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan, belediyenin 500 bin nüfuslu kentte atıkların ayrıştırılması, düzenli depolanması ve çevrenin temizliği konusundaki uygulamalarla örnek olduğunu söyledi. Şehrin birkaç mahallesi dışındaki tüm mahallerde konteynırların kaldırıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Gökoğlan, ‘Her yeri temizlemeye, çöplerini almaya, her tarafa fidan dikerek yeşil alanları çoğaltmaya gayret ediyoruz. Amacımız, daha sağlıklı, yeşillikler içinde tertemiz bir Denizli’de yaşam imkanı sunmaktır. Bunun için mahallenizde yeni uygulama başlatarak çöp konteynırlarını kaldırıyoruz. Onun yerine, atıkların siyah poşetlere konularak bidon uygulamasına geçeceğiz. Her apartmanın bir bidonu olacak ve bidonları belirli gün ve saatte toplayacağız. Demir konteynırlar fazla dezenfekte olamıyor, sürekli yıkanamıyor. Sinek yapıyor ve hastalığa yol açıyor. Bidonlar ise böyle değil. Burada Çöpün çıkarma saatinde ve günlerinde çöpler toplanacak. Mayıs’ın 15’ne kadar demir konteynırlar kaldırılacak’ dedi.
Bu arada, mahalle toplantısına ev hanımları başta olmak üzere büyük ilgi gösterildi.