Ak Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Yüksel; “Yarınlarımızı devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmekte ve Ülkemizin yarınlarına güç katmaktadırlar” dedi.

Milletvekili Yüksel yayınladığı 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şu düşüncelerini ifade etti: “Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmekte ve ülkemizin karanlık sayfalarına çizgi çekerek yepyeni aydınlık sayfaların açılmasına vesile olmaktadırlar.

Öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu yerine getirmektedirler. Toplum olarak bizlerin Öğretmenlerimize gösterdiğimiz itibar ve onlara verdiğimiz değer onların hayattaki onurları ve en büyük zenginlikleridir. Bu manada seçilmiş bir Milletvekili olarak her zaman Öğretmenlerimizin yanında yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü onlar bu Ülkenin dünü oldukları gibi yarınını da inşa ederken elini taşın altına koyan ve iyi eğitimli ve değerlerimizi koruyan yeni nesillerin yetişmesine fırsat tanıyan ender kişilerdir.

Öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin farkında olarak sorumluluklarını bir ömür boyu omuzlanmanın da haklı gururunu yaşamaktadırlar. Öğretmen ile öğrencisinin kurduğu dünya, sınıflarla ve eğitim döneminin bitimiyle sınırlı kalmaz. Her sınıfta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur. Denizli ilimizin dört bir köşesindeki okullardan, sınıflardan taşan dünyalar, toplumumuzu zenginleştirmektedir. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle aklımıza gelir.

Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, başkasının hakkını gözeten ve koruyan, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmeleri geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır. Bu düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi, hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyorum” dedi.