AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Beyaz Baston Körler haftası nedeniyle açıklama yayınladı. Yüksel; “Engelli vatandaşlarımıza yönelik atılan adımlar ve çıkartılan yasalar sayesinde akılcı çözümler üretmeye devam ediyoruz” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Yüksel, yayınladığı mesajında şu görüşlerine yer verdi; “Her çağda özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da gözleri göremeyenlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. Basit bir değnekten evrimleşerek baston haline gelen nesnenin beyaz baston oluşunun öyküsü 20. yüzyılda başlamıştır. 1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekici olması için bastonunu beyaza boyayarak Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931 yılında Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşmış ve gözleri görmeyenlerin kullandığı baston, beyaz baston olarak anılmaya başlamıştır” dedi.

 Engellilerimize Sahip Çıkmak İnsani Bir Görevdir

Milletvekili Yüksel; “Her yıl 7–14 Ocak tarihlerinde resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme engelli kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yollarını tartışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlayacak imkânları sunmak, birey olarak hepimizin öncelikli görevidir. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması en büyük dileğimizdir. Bu anlamda gerek yasal, gerekse mevzuat açısından çeşitli düzenlemeler süreç içinde aralıksız yapılmaktadır. Bugüne kadar yapılan bu çalışmalar gösteriyor ki artık toplumumuz engelli vatandaşlarımıza elini uzatmıştır. Ortaya konan çalışmalar neticesinde artık engelli vatandaşlarımız, diğer vatandaşlarımız gibi hizmetlerden eşit bir şekilde faydalanmakta ve hizmetlerden payına düşen hisseyi almaktadır. Bu durum bireylerimizin sağlam ve güçlü bir toplum yapısına kavuştuğunun açık bir göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları duygusal yaklaşımlardan ziyade akılcı, kesin ve kalıcı çözümler üreterek çözmek kaçınılmazdır. Yapılan bu çözüm odaklı çalışmalar sayesinde engelli vatandaşlarımız artık kendilerini toplumdan kopuk ve yalnız hissetmemektedirler. İşte bu gelişmeler toplumumuzun önemli bir kazanımıdır. Her zaman ifade edilen bir husus hiçbir şekilde göz ardı edilmemelidir. “Gerçek kusur engelli vatandaşlarımıza karşı engelli düşünceler besleyen zihniyeti taşımaktır.” Bu vesileyle yüreklerindeki gözleri, vücutlarındaki gözlerinden daha iyi gören, daha iyi çözen ve hisseden bu değerli kardeşlerimizin haftalarını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.