Yüksel; “Kefaletle eş rızasındaki sıkıntının çözümü için ilgililerle görüşeceğim”

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Borçlar Kanunu’nda yer alan kefaletle eşin rızasının ticari hayatta sıkıntılara neden olduğunu, bunun düzeltilmesi için ilgili mercilerle görüşme yapacağını bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmran Eraslan’ın hazır bulunduğu ziyarette, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Borçlar Kanunu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Başkan Necdet Özer, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 Sayılı yeni Borçlar Kanunu’nda kefalet için eşin rızası şartı aranmasının ticari hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Eş şartlarının ev, işyeri veya araba alırken veya üçüncü kişilere kefil olunurken aranması gerektiğine işaret eden Özer, “Bu iznin, aile bütünlüğünü ve varlığını koruyacağına inanıyorum. Aksi takdirde kefalette eş rızasına ilişkin hüküm ise ticari hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Ticari hayatın sekteye uğramaması adına sizlerin de aracılığıyla bir an önce düzenleme yapılacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Yüksel ise kefalet için eşin rızası şartı aranmasıyla ilgili Denizli Ticaret Odası’nın önemli bir uyarı da bulunduğunu belirterek, “Bugünlerde eş rızasından dolayı ticaret için gerekli olan kredinin alınamadığı yönünde işadamlarımızdan bilgiler geldi. Bunun düzeltilmesi için ilgili bakanlıklarımızla görüşme yapacağım. Bizim gayretimiz, kimseyi mağdur etmeden işadamlarımızın daha kolay ticaret yaparak ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasıdır ” dedi.