YOZGAT (CİHAN)- Yozgat’ta 1967'de yayın hayatına başlayan İleri gazetesi, kuruluşunun 45. yıl dönümünü gazetenin ambleminin olduğu pastayı keserek kutladı.
            Gazete binasında çalışanları ile birlikte 45. kuruluş yıldönümü programı düzenleyen Bozok Gazetecilik ve Matbaacılık Tic. San. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve İleri gazetesi sahibi Mükremin Kayhan, gazetenin yetişen genç kadroların elinde çok daha ileriye emin adımlarla gittiğini kaydetti. Gazetenin yayın hayatına 1967 yılında 6 sayfa ile başladığını hatırlatan Kayhan, "Gazetemiz kurulduğu günden bu yana bir çok zorluğa ve imkansızlıklara rağmen ilkesinden ve inandıklarından taviz vermeyerek bu günlere kadar geldi. İleri gazetesi 1994 yılında Yozgat’ın ilk ofset baskılı günlük gazetesi olarak teknolojik anlamda büyük bir adım attı. Bu yenilik aynı zamanda Yozgat basınının miladı oldu. Geçen zaman zarfında yayın politikasını her zaman Yozgatlı’dan yana kullanan İleri gazetesi, her geçen gün köklü ve güçlü bir çınar gibi büyüyerek sağlam kökler üzerinde 45’inci yılına ilimizle birlikte gelişerek, büyüyerek ulaştı." dedi.
            Yozgat’ın Anadolu basınındaki gücü olan İleri’nin her geçen gün daha da büyüyerek bugünlere geldiğine anlatan "Ülkemizde yerel basının içinde bulunduğu, yaşadığı zorlukları yıllardır birebir bizler de yaşadık. Ama bu zorluklar bizlere daha da güç verdi. Bu yüzden yılmadan, usanmadan bugünlere ekibimizle çalışanlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları ile birlikte geldik." diye konuştu.

            "GAZETECİLİK GÖNÜL İŞİDİR"
            Gazetecilik mesleğinin gönül işi olduğunu vurgulayan Kayhan, konuşmasına şöyle devam etti: "Gazetecilik cefanın çok, sefanın az olduğu çok meşakkatli bir iştir. Bugünlere gelene kadar birçok zorluğa mesai arkadaşlarımla göğüs gerdik ve yılmadık. Kısaca biz bu işe gönül verdik ve birbirimizden, okurlarımızdan güç alarak bugünlere dimdik ayakta ve tavizsiz geldik. Bizim işimiz doğrularla, bizim işimiz gerçeklerle, bizim işimiz sizlerin dertlerine çözüm aramakla. İlimizin menfaatine olan her çalışmada hiçbir şekilde menfaat gözetmeksizin orada yer aldık. Görev ve sorumluluklarımızın hep farkında olduk ve her zaman da bu değerlere bağlı kaldık. Biz haklının yanında, haksızın karşısında olmayı ilke bildik, biz Yozgat’a zarar verecek herkesle, her olayla mücadele etmeyi vizyon edindik. Biz sizlerin sesi olmayı misyon saydık ve biz sizin gazeteniz olma görevini gururla taşıdık. 45’inci yılına gururla giren gazetemiz İleri, Yozgat’ın nabzını tutmaya, Yozgat sorunlarına sahip çıkmaya devam edecek. Basın meslek ilkelerine bağlı, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, Yozgat’ın çıkarları dışında hiçbir taraflılık ilkesi bulunmayan gazetemiz İleri bu mutlu gününde yıllardır bizlere güç veren tüm okurlarına ve Yozgatlılara teşekkürlerini sunmayı görev bilir."

CİHAN