Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen, bunun yanında üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı'na Aydın’dan Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Didim Ticaret Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası ve Söke Ticaret Odası, Denizli’den Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Buldan Ticaret Odası, Muğla’dan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası,  Bodrum Yarımadası Turunçgil Üretici Birliği ve yöresel ürünler üreten özel sektör temsilcileri GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında yer alarak yöresel ürünlerinin tanıtımını yapacaklar.

GEKA, Antalya Expo Fuar merkezinde, 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde 7’nci kez düzenlenecek YÖREX Fuarı’na 150 (90+60) metrekarelik 2 alan ile katılım sağlayacak. GEKA stantlarında Denizli leblebisi, Denizli tekstil ürünleri ile Yatağan Bıçakları, Muğla saraylısı tatlısı, Muğla tarhanası, Dalyan narı, Datça Nurlu Bademi, Kavaklıdere cevizi, Ortaca limonu, Bodrum mandalin yağı ürünleri, Bodrum mandalin gazozu, kolonyası ve lokumu, Muğla Beyazı mermeri, Aydın inciri, zeytin, zeytinyağı ve körüklü çizme sergilenecek. 

GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Ajansın bölgenin potansiyelini tanıtmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldığını belirtirken YÖREX'in de özellikle yöresel ürünlerin tanıtımında iyi bir platform olduğunu kaydetti. Akdoğan, “3 senedir katılım sağladığımız YÖREX Fuarı'nın, yöresel ürünlerin markalaşması, ticari değer kazanması ve tanıtılması açısından doğru adres olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz. Ayrıca ülkemizde yöresel ürünlerin tescillenmesi ve markalaşması yolunda bir bilincin oluşmasında da söz konusu fuarın önemli adımlar attığını düşünmekteyiz" dedi.

Akdoğan,  “Bölgemize ait katma değeri yüksek ürünlerin yanı sıra coğrafi işaretli ürünlerin de sergileneceği fuarda standımızı ziyaret edecek konuklarımız doğal güzellikleri, tarımı, sanayisi, kültürü ile farklı lezzetler sunan Güney Ege’ninyöresel ürünlerini yakından görme ve tatma imkanı bulacaklardır” dedi.