Afyonkarahisar’da bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 20 kişide yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Antalya-Ankara seferini yapan Metin Y. yönetimindeki 50 DK 011 plakalı yolcu otobüsü, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Damlalı boğazı mevkiinde yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazanın ardından olcular otobüsten çevreye saçılırken, olay yerine çok sayıda 112 Acil servise ait ambulans, polis, jandarma ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı Sivil Savunma ekipleri sevk edildi.
Kazada, Yasin Katran (40), Kerem Bilgin ve Sevim Balan (35) hayatını kaybederken, Muhammet Doğukan Hizarcıoğlu (15), Saffet Hizarcıoğlu (45), İdris Hizarcıoğlu (46), Ahmet Güneş (25), Şafak Kamil Güleryüz (28) Erkan Ö. (45), Melisa Tanrıverdi, aynı aileden Yüksel, Buğra ve Aysel Sönmez, Önder ve Gülten Pusmaz, sürücü Metin Y. ile birlikte kimlikleri henüz belirlenemeyen 7 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile birlikte Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Sinanpaşa ilçe Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kaza sonrası yol kısa bir süreliğine trafiğe kapanırken, daha sonra trafik kontrollü bir şekilde sağlandı.
Öte yandan, kazada kısa bir süre otobüsün şoförü Metin Y. aranırken, daha sonra şoförün ambulansla yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirlendi.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.