İZMİR (CİHAN)- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Merkez Başkanı Başkanı olmak gibi bir hedefinin olmadığını ancak zaman içinde hedeflerini büyüterek bu yerlere geldiğini söyledi.
Yaşar Üniversitesi'nin 2010-2011 mezuniyet törenine katılan Yılmaz, üniversiteden mezun olan 714 gence, "Hiçbir işi küçümsemeyin. En basit işte bile öğreneceğiniz çok şey var. Yeter ki yaptığınız işi anlayarak ve severek yapın ve hedefiniz büyük olsun" tavsiyesinde bulundu. Yaşar Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı lisans ve lisansüstü mezuniyet töreni üniversite yerleşkesinde düzenlenen törenle yapıldı. Burada yaptığı konuşmada, kendi hayat tecrübelerini ve yaşam mücadelesini anlatan Yılmaz, iyi yönetici, iyi bir kariyer sahibi olmak isterken iyi baba, iyi bir eş olma şansının ıskalanabileceğini, çoğu zaman terazinin dengede durmasının başarılamayabileceğini dile getirdi. Yılmaz, "Mükemmeli hedefleyin, ama iyiyi elde ettiğinizde kendinizi mutlu, başarılı saymaktan geri durmayın. Bana hep şu soruldu. Merkez Bankası'nda göreve başladığımda birgün buraya başkan olmak gibi bir hedefim var mıydı? Hayır yoktu, olmadı da. Hakim olmayı hedefleyen ben, hedefimi ilerleyen zamanda büyüterek yurtdışına giderek yabancı dil öğreneceğime koşullandırdım kendimi. O günkü koşullarda bu hedef büyütme uçuk ve hayalci bir durumdu. Olsun, bazı büyük hedefler bir miktar uçukluk ve hayalcilik içerir. Tavsiyem sizin de böyle bir mastır hedefinizin olmasıdır" diye konuştu.
Merkez Bankası'nda ilk işe başladığı günleri de anlatan Yılmaz, bir ay boyunca zarf yalayıp yapıştırdığını ifade ederek, "İşinizi küçümsemeyin. Ben bütün yaptığım bu işlerin sonucunda kendi çapımda dış ticaret uzmanı olmuşum, bunun farkına vardım. Herşeyden önce bu tecrübe bana gösterdi ki mesleğin kötüsü yok. Mühim olan o mesleğin en iyilerinden birisi olmak. Hiçbir işi küçümsemeyin. En basit işte bile öğreneceğiniz çok şey var. Yeter ki yaptığınız işi anlayarak ve severek yapın" dedi.
Konuşmaların ardından diplomalarını alan öğrenciler kep fırlattı. CİHAN