Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, yılbaşı için ormandan ağaç kesmek isteyenleri engellemek için alanlarda görevli ekiplerin devriye ve sayısını attırdıklarını, bir fidanı kesmenin cezasının 3 ay ile 5 yıl hapis olduğunu söyledi. Kanat, bu yıl “Ağaç kesme, fidan dik” sloganıyla yılbaşından önce çeşitli türlerden ücretsiz 20 bin fidan dağıtılacaklarını ifade etti.

Karahasanlı Fidanlığı'nda üretilen çam ve çeşitlerinden hazırlanan iki kamyon dolusu 20 bin adet fidanı bu yıl da ücretsiz dağıtacaklarını ifade eden Orman Bölge Müdürü Kanat, “Yılbaşı yaklaşırken ormanlık alanlardan yılbaşı çamı adı altında çam, göknar ve ladin gibi ağaç türlerinden bilinçsiz vatandaşların kesim yapabileceği yönünde duyumlar alıyoruz. Yılbaşı için ormandan ağaç keserim diye düşünenler varsa bu fikri akıllarından çıkarsın. Ormanlık alanlarda görevli ekiplerimizi ve devriye sayılarını attırdık. Ormana girme ve izinsiz ağaç kesmenin cezası ağırdır. Bir fidanı kesmenin cezası 3 ay ile 5 yıl hapisten başlar, ayrıca ağır para cezaları da uygulanır. Evinde çam ağacı süslemek isteyenler, fidanlıklardan ücretsiz alabilir.” dedi.

Geçen yıl, “Yeni yılda bir fidan da sen dik” sloganıyla Delikliçınar Meydanı’nda ücretsiz 10 bin fidan dağıttıklarını, bu yıl da “Ağaç kesme, fidan dik” sloganıyla iki noktada toplam 20 bin fidan dağıtılacağını vurgulayan Mümtaz Kanat, “Halkımızın ücretsiz fidanları evine götürebilmesi için naylon poşetlerde ve tüp içinde dağıtılacak. Dağıtım sırasında görevlilerimiz tarafından, dikimiyle ilgili bilgi de verilecek.” diye konuştu.

Fidan dağıtımları, 28 Aralık 2012 Cuma günü Delikliçınar Meydanı ve 31 Aralık Pazartesi günü İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bölge müdürlüğü binası önünde yapılacak.