Muğla’nın Marmaris ilçesi Selimiye köyünde, Muğla İl özel idaresi tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılan 2 bina, köylüyü tedirgin etti. Kendi evlerinin de yıkılacağı endişesine kapılan köylü, yıkıma gelen kepçeyi köyden çıkıncaya kadar takip etti.

Marmaris
’in doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Selimiye köyü Aşağı Gemecik mevkiinde bulunan Yunus Ertekin ile Sabit Yanıkoğlu'na ait, 1998 yılında yapılmaya başlanıp yarım kalan inşaat halindeki iki katlı iki bina, Muğla İl Özel İdaresi ekiplerince yıkıldı. Yıkım sırasında jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar tedirgin gözlerle yıkımı seyretti. Köylü zaman zaman alkışlarla yıkımı protesto etti. Yıkım sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

Yıkımın ardından köylü, kepçeyi köy çıkışına kadar takip etti. Başka bir binanın yıkılmayacağını anlayan köylüler rahat bir nefes aldı. Vatandaşlar, evlenecek yaşa gelen gençlerin ev olmadığından dolayı evlenemediğini iddia etti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir köylü, "Tedirgin olsak da mecbur kaçak ev yapmaya devam edeceğiz." dedi.