Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği (MEDENİYAD) üyeleri tarafından, mahallelerden tespit edilen 35 yetim çocuk ve aileleri için iftar yemeği düzenlendi. 
Çamlık Mesireliğinde gerçekleştirilen iftara MEDENİYAD Derneği Başkanı Mehmet Ali Öner, dernek üyeleri ve aileler katıldı. Ramazan ayının birlik beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu belirten dernek Başkanı Öner, “Yetim çocuklarımız ve ailelerimiz için Ramazan’a özel bir etkinlik düzenlemek istedik. 35 çocuğumuz ailesi ile birlikte yemeğimize katıldı. Onlar için iftardan sonra bol eğlenceli, bol oyunlu güzel etkinliklerde hazırladık. Dernek üyelerimiz ve yetim çocuklarımız gönüllerince eğlenecek. Bu güzellikleri bir araya getirerek bu kadar güzel insan ile iftar açmak hakikaten rahmetlerin, bereketlerin en güzeli olduğunu düşünüyorum. İftara katılan çocuklarımızı evlerinden aldık, tekrar servislerimizle evlerine göndereceğiz’’ dedi.
İsrail işgal güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladığını belirten Öner, “Yapılan bombalamalarda şu ana kadar yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken yüzlerce yaralının olduğu aktarılıyor. Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadeleye etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor. Başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz’’dedi.