Bir süre önce Yeşilyuva Mahallesi'nin ortasında bulunan ve kenarları selvi ağaçlarıyla dolu olan Çanaktaş Deresi'nin Devlet Su İşleri (DSİ)'nin kararıyla ıslah edilmek istenmesine, mahallede bulunan gençler 'ağaçlar kesilecek' diyerek itiraz ettikleri görüldü. 
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, haberdenizli.com'un da katıldığı programına öncelikle Acıpayam'ın içinde bulunan Köprübaşı mevkiinde bulunan Alacain Dere Yatağı'nın yeni halini göstererek başladı. Başkan Şevkan, taşkın koruma adı altında bu dereyi ıslah ettiklerini belirtti. Şevkan, "Bu dere yatağında zamanında mahalle sakinleri ceviz, dut ve asma dikmişler. DSİ, 'düzenli bir su akışının sağlanması için bu ağaçların temizlenmesi gerekiyor' dedi. Biz de vatandaşlara anlattık. Mahalleli anlayışla karşıladı kimileri ağaçlarını kendi kesti kimini de biz kesip sahiplerine teslim ettik. Sonrasında bu dereyi ıslah ettik." dedi. 

Uzmanların, "Eğer bir yerde çakıl taşı görülüyorsa oraya kesinlikle yapılaşma yapmayın çünkü su mutlaka daha önce geçtiği o yeri bulacaktır. 50, 100, 300 veya 500 yılda bir sel baskını olur. Ama doğanın 500. yılının ne zaman olduğunu bilemezsiniz. Belki de bu senedir." dediklerini aktaran Şevkan, "50 yıl sonra bir sel olsa bir cana zarar gelse bunun hesabı bizden sorulur. Onun için kanunlar çerçevesinde bu dereyi ıslah ettik. Yaşlı vatandaşlarımız eğer ıslah edilmeseydi bu yılki afete yakın yağışlarda can kaybının olabileceğini söylediler. Peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bitince daha güzel olacak. Acıpayam'da bulunan Hasan Deresi ve Kapuz Deresi'nin uçları kaybolmuş. Uzmanlar 1980'li yıllarda bu derelerin durumunu gözden kaçırmayın. Onların da ıslah edilmesi gerekiyor." dedi. 
Daha sonra Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, başkan yardımcıları ve basın mensuplarıyla birlikte Yeşilyuva Mahallesi'ne gidildi. Burada parkta 100 kişilik bir Yeşilyuvalı ile toplantı yaptı. Çanaktaş Deresi'nin DSİ kararıyla ıslah etmek istediklerini fakat bunu mahalleliyle konuşarak kırmadan üzmeden mantık çerçevesinde yapmak istediklerini belirtti. Mahalle gençleri yeşilin korunmasını istediklerini, Çanaktaş Deresi'nde bulunan 20 yılı aşkın yıl önce dikilen selvi ağaçlarının kesilmesini istemediklerini belirttiler. Mahallelinin bu selvilerin satışından kazanılan parayla Acıpayam Belediyesi'nin borçlarının kapatıldığının açıklanmasını istediler. 

Mahalleliyi dinleyen Başkan Şevkan, "Bu ağaçların kesilmesi kararı Acıpayam Belediyesi'nin kararı değil, DSİ'nin kararıdır. Burada Yeşilyuvalı'ya sorulmadan bir şey yapılmayacak. Biz buraya gelirken siyasi parti kimliğimizle değil Acıpayam Belediye Başkanı olarak geldik. Burada karşılıklı konuşarak duruma yön vereceğiz. Bildiğiniz gibi bir Çanaktaş Deresi'nde bulunan selvi ağaçları uzun ömürlü ağaçlar değil, sel afetinin ne zaman geleceği belli olmaz. Allah göstermesin bir sel olduğunda bu çok da sağlam olmayan ağaçlardan biri suyun önüne devrilse, bu durumda bir cana zarar gelse bunun hesabını veremeyiz. Bakın 1990'lı yıllarda burada 86 yaşında bir teyze sele kapılmış ve hayatını kaybetmiş. Bunun tekrarlanmaması için bu derenin ıslah edilmesi lazım. Aynısını Acıpayam'a yaptık, Dodurga'ya yaptık oralarda da itiraz edenler oldu. Selvi paralarına gelince, ihaleye sunduk müracaat eden bile olmadı. En sonunda bir kişi 12 bin Türk Lirası'na aldı. Acıpayam'ın büyükşehir yasasından sonra 40 milyon TL borcu oluştu. Zaten buradaki selviler Acıpayam Belediyesi'nin borcunu kapatacağını bilsem, ben size bunu direk söylerim." dedi. 
Gençler, eğer bir ağaç yerine iki ağaç dikilme sözü kendilerine verilirse itiraz etmenin bir manasının olmadığını belirttiler. Başkan Şevkan da bunun sözünü verdi. 



Çanaktaş Deresi etrafında yaşayan insanların derenin ıslah edilmesini istedikleri görüldü. Ayrıca görüşünü aldığımız mahalle sakini Yaşar Yağcı, "Çanaktaş Deresi'nin şu durumu çok kötü, bu ağaçlar zaten uzun ömürlü ağaçlar değil, bunlardan çıkan polenlerden hastaneler dolup taşıyor. Bir de herkes burayı çöplük gibi kullanıyor. Sineklerden son derece rahatsızız. Meydanda itiraz edenler burada yaşamıyor, burada biz yaşıyoruz. Buranın ıslah edilmesi lazım." dedi. 
Daha sonra Çanaktaş Deresi'ne gelindi Yeşilyuva halkı ve Başkan Şevkan burada konuyu bir tez daha tartıştılar. Sonuç olarak Başkan Şevkan Çanaktaş Deresi'nde bir çalışmanın olmayacağını ağaçların da Yeşilyuvalı isteyinceye kadar dokunulmayacağını belirtti. 
Şimdi Acıpayam Yeşilyuva Mahallesi'nde bulunan Çanaktaş Deresi'nin ıslah edilip edilmeyeceği, ağaçların kesilip kesilmeyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor.