“İş’te Değişim, İş’te Gelişim” sloganı ile; yeni dünya düzeninde, Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin en büyük destekçisi olacak gençlerin, geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmasını hedefleyen Genç MÜSİAD, Denizli şube binasında yeni ve büyük bir mecra olan “sosyal medya” üzerinden pazarlama yöntemleri ile ilgili bir eğitim gerçekleştirdi. Denizli E-Ticaret firması kurucusu Balkan Bulduk tarafından verilen ve ETM Mühendislik sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitime sanayiciler, işadamları, STK ve oda temsilcileri, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Yeni Pazarlama Mecrası: Sosyal Medya

Genç MÜSİAD Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal Faaliyetler Birimi Sorumlusu Beşir Biltekin, sosyal medyanın önemini vurgulayarak işletmelerin artık bu mecraların pazarlama faaliyetlerinde daha etkin kullanmaları gerektiği belirtti. “Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi” başlığıyla gerçekleştirilen eğitimin devam niteliğinde “Twitter ve Facebook İle Pazarlama” eğitimini gerçekleştirdiklerini belirten Biltekin, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Yapılan araştırmaların Ocak 2015 tarihinde yayınlanan sonuçlarına göre Türkiye’nin nüfusu 76.7milyon kişi iken, Türkiye’de 40 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. İnternet kullanan kişiler arasında yapılan başka bir araştırmada da 40 milyon internet kullanıcı günlük ortalama 2 saat 17 dakika televizyon karşısında geçirirken 2 saat 56 dakika sosyal medya sayfalarında geçiriyor. Bu araştırmalar sosyal medya pazarının büyüklüğü gösterdiği gibi tüketicilere daha kolay erişmeye imkan sağlamaktadır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada işletmeler yeni pazarlama stratejilerinde sosyal medya mecralarını kullanmak üzere pazarlama yöntemleri belirlemektedir.”

Ufak Müdahaleler ile Büyük Başarılara

Genç MÜSİAD olarak düzenledikleri eğitim sonunda tüm katılımcılardan güzel geri bildirimler aldıklarını belirten Beşir Biltekin, eğitimde işletmelerin sosyal medya hesaplarının açılması, yönetilmesi ve aktif olarak kullanılması için önemli bilgilendirmelerin yapıldığını belirtti. Biltekin ayrıca işletmelerin sosyal medya hesaplarına yapacakları ufak müdahaleler sonucunda, sosyal medya hesaplarının popülaritesinin ve veriminin artacağını bu şekilde büyük kitlelere ulaşarak büyük başarıların elde edilebileceğini ifade etti.