Torbalı ilçesine bağlı Yeniköy son 3-4 aydır süregelen hırsızlık olayları, vatandaşları mağdur ediyor.
Hırsızlardan yakınan vatandaşlar, sık sık hırsızlık olayının meydana geldiğini söylüyor. Bugüne kadar yakalanamayan hırsızların evlerden yükte hafif, pahada ağır ne varsa çaldıklarını öne süren vatandaşlar, bir an evvel yakalanmaları için güvenlik güçlerine çağrıda bulundular.
Hırsızların en büyük darbeyi ise, 65 bin lira değerinde altını çalınan Fatma Öz isimli vatandaşın yediği bildirildi. Çocukları ve torunları için emekli maaşı ile biriktirdiği tüm altınların çalındığını kaydeden talihsiz kadın, “Cüzdanımda 25 lira ekmek param vardı. Bir iki hafta yeter diye ayırmıştım. Onu bile almışlar. Eve girerken yanlarında viski şişesi ile girmişler. Jandarmalar en iyi parmak izi şişede olur diyerek şişeyi incelemeye aldılar. Daha sonra bir sonuç çıkmadı, hiçbir iz ve delil bulunamadı. Memleket hırsızların eline mi kaldı? Bu ne rahatlık, her gün birinin evindeler. Daha ne zamana kadar devam edecek bu olaylar?” diye konuştu.
Köy Muhtarı Sabri Süral ise, “Son 3-4 aydır köyümüzde neredeyse her hafta hırsızlık olayları oluyor. Hırsızların 2 kişi ve siyah tişörtlü olduğu biliniyor. Köylülerden birinin evinden çıkarken görülen hırsızları kimse tanıyamadı. Evlerde kamera sistemi olmadığı için rahat girip çıkıyorlar. Jandarma uzun süredir marketlerin ve bazı iş yerlerinin kamera kayıtlarından hırsızları araştırıyor, fakat bir türlü bulunamadılar. Girdikleri yerlerden herhangi bir delil bulunamadı. İşlerini profesyonel olarak yapıyorlar. Hırsızların Özbey’den mi, Yeniköy’den mi ya da başka yerden mi oldukları da bilinmiyor” dedi.
Vatandaşlar, hırsızların yakalanabilmesi için köye kamera sistemi kurulmasını da istediler.