Buldan İlçesi’ne bağlı Yeniçam köyünde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar neticesinde sondajla içme suyu çıkarıldı.
Buldan İlçesi’ne bağlı Yeniçam köyünün yetersiz olan içme suyu kapasitesini artırmak için İl Özel İdaresi tarafından sondaj çalışması başlatıldı. 
İl Özel İdaresi tarafından yapılan sondaj çalışması sonucu 100 metrede saniyede 10 litrelik debiye sahip su kaynağı bulundu. Çıkarılan bu kaynak ile Yeniçam köy halkı artık su sıkıntısı çekmeyecek.
İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Buldan Yeniçam’da  önceki yıllarda drenajdan elde edilen içme suyu yetersizdi. Sıkıntı yaşanan yerlerde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Buldan Yeniçam’da da artık ilave içme suyuna kavuştu” 2011 yılında yapılan jeolojik ve jeofizik etütler sonucu sondaj yeri tespit edildi. Açılan 100 metre derinlikteki sondajdan saniyede 10 litre içilebilir içme suyu çıkartıldı ve böylece su sıkıntısı bu köyümüz de de kalmadı”. dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Kırık da, zaten cazibeli olarak akan bir kuyularının olduğunu, fakat Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bu suyun yetersiz geldiğini, bu ikinci kuyu ile su sıkıntılarının tamamen giderildiğini söyledi. 
Yeniçam Köyü Muhtarı Osman Yangöz, “köy halkı olarak 13 yıldır uğraş verdiğimiz bir problemdi. İl Özel İdaresi mühendisleri ilk kuyuya sondaj vurulduğunda her hangi bir su çıkışı olmadığında halkın umutları sönmüştü.  Ardından bu ikinci sondajdan 10 lt/sn içilebilir su çıkınca bir de elektriksiz-cazibeli olarak köyümüze gelişi köy halkımızı çok sevindirdi. Biz Yeniçam köy halkı olarak, İl Genel Meclis Başkanım Hüseyin Gürlesin’e,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve çalışma ekibine çok teşekkür ederiz.” dedi.