Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlenen toplantıda, yapılması planlanan Yükleme İstasyonunun uygulanabilirliği paydaşlar tarafından görüşüldü.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, toplantı öncesi Yükleme İstasyonu İltisak (Kılçık) Hattının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
Burada Denizli Gar Müdürü Adnan Tunca ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, alanı gezerek planlanan projenin uygulanabilirliğini yerinde gördü.
İnceleme gezisinin ardından Vali Altıparmak başkanlığında proje paydaşları ile toplantı düzenlendi. Valilik Makam Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Yük Müdürü Müslüm Yurdakul, Yol Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TCDD İşletmesi Gar Müdürü Adnan Tunca ile konu ile ilgili teknik görevliler katıldı.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü teknik personeli ile Büyükşehir Belediyesi görevlileri slayt eşliğinde, yapılması planlanan Yükleme İstasyonu hakkında teknik bilgiler verdiler. Buradaki bilgilendirmede, Islah Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 45 dekarlık alanda yapılması planlanan Yükleme Merkezi ve 5 km’lik kılçık hattının yapımı ile ilgili olarak plan değişikliğinin belediye tarafından gerçekleştirildiği de belirtildi. Toplantıda söz verilen TCDD yetkilisi, projenin uygulanabilirliği konusunda kurum olarak pozitif olduklarını ve toplam 15 Milyon TL maliyetle yapılabileceğini belirterek; “TCDD Yönetim Kurulunun bu tür projeler için iki seçeneği var. Birincisi Islah Organize Sanayi Bölgesindeki yük kapasitesinin 350 bin ton olduğu ve  bu durum karşısında da Yükleme İstasyonunun yapım maliyetinin 2 yılda karşılayabileceğini tespit ettiklerini, yada bu taşıma tonajı gerçekleşmediği takdirde eksik kalan taşıma tonajı ücretinin ödenmesi, şeklinde yapılabilir” dedi.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yeni yükleme istasyonu hattı ile ilgili sanayicilerimizden talep geldiğini söyleyerek; “Sayın Bakanımızın da bu konu hakkında bilgisi var. Belediyemizin kolaylaştırıcı faaliyetleri ile TCDD’nin imkânlarını harmanlayıp sanayicilerimizin talebini ve işlerini nasıl kolaylaştırırız bu noktada fikir birliğine varmak ve bunu daha üst makamlara ulaştırmak adına bu toplantıyı yapıyoruz. Ben öncelikle şunu ifade edeyim; sabahleyin biz alana gittik, söz konusu noktadan başlayarak oradan Goncalıya kadar olan noktayı yerinde inceledik, gördük” dedi. 
Vali Altıparmak sonuç olarak, sanayi alanlarının daha önceden planlanması ve kılçık sistemine göre projelendirilip, kapıdan kapıya yapılacak bir taşıma sistemi şeklinde rantabl bir lojistikten söz edilebileceğini söyleyerek; ”Çünkü tersane imalathanelerinde bu sistem mevcut. Bizde sanayi alanlarımızda bu sistemi yerleştirip hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Paydaşlara fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını veren Vali Altıparmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Fizibilite raporunun olmadığı görülmekte. Öncelikle TCDD tarafından bir fizibilite raporu hazırlansın. Daha sonra buradaki sanayi bölgemizde kaç firma var ve bu firmalardan kaçı bu istasyondan yükleme garantisi verecek bunların da belirlendiği aynı zamanda karayolu ve demiryolu maliyetlerini de içeren bir fizibilite raporu GEKA ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlansın. Bu fizibilite raporları üzerinden daha gerçekçi olarak projeyi tekrar görüşüp değerlendirelim.”