Başkan Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Hedef 2023'e bizi bir yıl daha yaklaştıran, büyük ve güçlü yeni Türkiye idealine kavuşturacak olan bir yılı daha geride bıraktık. Geride bıraktığımız 2015 yılı ülkemiz ve dünya açısından önemli badirelerin atlatıldığı bir yıl olmuştur.

2015 yılı seçimlerle dolu bir yıl olarak içerden ve dışarıdan yapılan tüm zorlama ve dayatmalara rağmen demokrasinin ve milletin ortak beraberliğinin sağlandığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti'nin dolayısıyla yeni Türkiye'nin başarılarıyla dolu bir yıl olarak tarihteki yerini almıştır.

2015 yılında, milletçe hepimizin yüreğini burkan acı hadiselerde; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, vatanı uğruna şehit olan asker ve polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, milletimize ve yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum.

Bu millet, tüm unsurlarıyla, tüm etnik kökenleriyle, tüm inanç grupları ve mezhepleriyle, yıllar boyunca olduğu gibi gelecekte de iç içe, dostça, dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir.

Milletin arasına nifak sokmak isteyenler, milleti birbirinden ayırmak, koparmak, uzaklaştırmak isteyenler, tarih boyunca her zaman kaybettikleri gibi hiç şüphesiz bugün ve yarın da yine kaybetmeye mahkum olacaklardır.

İnşallah, 2016 yılı, her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı; kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır.

AK Parti olarak, bizim bütün meselemiz ülkemizin kaderidir, ülke fotoğrafını bir bütün olarak hissetmek, adaleti, hakkaniyeti, hukuku, demokrasiyi geliştirmek, Türkiye'yi büyütmektir. AK Parti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin itibarını büyütmeye, halkın ekmeğini, aşını, hukukunu özenle korumaya devam edecektir. 
Bizim için her geçen yıl, sadece geçip gitmiş bir yıl değil, önümüzdeki yılı daha hayırlı, daha güzel, hakkın rızası ve milletin duası adına daha dolu yaşayabilmek için derslerle dolu bir tecrübedir.
Amacımız, bu güzel vatan toprakları üzerinde, bu şanlı bayrağın altında, ortak bir kaderi paylaşarak, her türlü vesayetten arındırılmış tam bir demokrasi içinde el ele, omuz omuza, gönül gönüle ve kardeşçe bir hayatı her zaman teneffüs edebilmektir.

İnşallah 2016 yılı, yepyeni ve büyük hedeflere koşan Yeni Türkiye için kilometre taşı bir yıl olarak tarihe geçecektir. Yeni yıl ülkemiz ve şehrimiz açısından yepyeni bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. 

Bu duygular eşliğinde Yeni yılınızı yürekten kutluyor; 2016’nın, ekonomide, dış politikada ve sosyal hayatta yeni sevinçlerin, yeni başarıların yaşandığı bir sene olmasını, Tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyorum.”