Tarihi Kaleiçi Çarşısı esnafları tarafından her yıl Mayıs ayının son Çarşambası verilen geleneksel hayır yemeği bu yıl da devam etti. Bu yıl 25.si düzenlenen etkinlikler kapsamında, 1.5 ton kıyma ile hazırlanan 10 bin kişilik köfte ve ayran vatandaşlara ikram edildi.

            Kaleiçi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Emin Haluk Ayhan, Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

            Geleneksel yemekte bu yıl ikinci kez pekmez, üzüm çekirdeği tozu ve undan “Ahi Sinan Helvası” da karıldı. Helvayı Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri birlikte kardılar.

            Geleneksel yemekte Ahi Sinan geleneklerine göre 5 esnafa da Şed kuşatıldı. Törende, Ahi büyükleri, usta olmasına karar verilen kalfalara tavsiyelerde bulunarak Şed Kuşadılar.

  Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli değerlerimizi yaşattığımız sürece ülkemizin her zaman ayakta duracağını söyledi.

            Vali Yavuz Erkmen ise, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti. Ahilik geleneğinin sürekli devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Erkmen, ülkemizde bu geleneği devam ettiren ender illerden birisinin Denizli olduğuna dikkat çekti.

            Yaklaşık 700 yıldır süregelen etkinliklerde amaç, yardımseverliğin, cömertliğin ve misafirperverliğin bir göstergesi olarak biliniyor. Esnafın yıl boyunca kazandığını bir sefer de olsa halkla paylaşarak gelecek kötülüklerden korunulması amaçlanıyor.