Özellikle Denizli, İzmir ve Antalya'da yağış artacak. Denizli'de akşam saatlerinde şiddetli yağış bekleniyor meteoroloji açıkladı.
Hava durumu son raporları meteoroloji açıkladı. Yeni hava durumu verilerine göre bu akşamdan itibaren özellikle Denizli, İzmir, Antalya, Balıkesir,, Manisa ve Çanakkale'de şiddetli yağış bekleniyor. Sert fırtına ise zaman zaman etkisini arttıracak. Denizli'de hava durumu için yeni raporlar korkuttu. Bu akşam saatlerinde yağış başlayacak ve etkisini haftasonuna kadar sürdürecek.

DENİZLİ'DE YAĞMUR DEVAM EDECEK
Denizli hava durumu için yeni raporlar geldi. Denizli, dün akşamdan itibaren şiddetli yağışların etkisine girdi. Haftasonuna kadar yağışlar etkisini gösterecek. Önümüzdeki haftadan itibaren ise kış artık soğuk yüzünü gösterecek.

YENİ BİR YAĞIŞ SİSTEMİ GELİYOR
Türkiye’nin üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak 28 Kasım Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkenin batı bölgelerinin, pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, cuma gecesi ve cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de pazar günü ise Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Ancak yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki hafta başından itibaren yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK!
Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçeceği, yağışların yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50mm) , Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Rüzgarın da iç ve batı bölgelerimizde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği bekleniyor.

Yurdumuzun, üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkemizin batı bölgelerinin, Pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, Cuma gecesi ve Cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de Pazar günü ise Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Ancak yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki hafta başından itibaren yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak etkisini arttırması beklenen rüzgarın, yarın (Perşembe) güney yönlerden Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice ( 30-50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Kuvvetli rüzgarla birlikte soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.