3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla Pamukkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte,  engelliler yemek yarışmasında kıyasıya bir mücadele sergiledi. Engelliler yemek yapmanın mutluluğunu yaşarken, aileleri ise sevinç gözyaşı döktü. 


Pamukkale Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda önemli bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında başlayan etkinlikte en büyük ilgiyi yemek yapma yarışması çekti.

YÖRESEL YEMEKLERİNİ YAPTILAR
Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden Denizli’ye davet edilen engelliler yörelerine özgü yemekleri yapmak için yarıştı. Karadeniz Bölgesi’nden gelenler hamsi yapmak için uğraşırken, diğer bölgelerden gelen engelliler de yörelerine özgü yemekler yaptı. Tekerlekli sandalye ile yemek yapmaya çalışan engellilerin yakınları sevinç gözyaşları döktü. Engellilerin bir kısmı yemek yapmakla uğraşırken, Denizlili engellilerden oluşan mehter takımı da marşlar çaldı. Tamamı engellilerden oluşan mehter takımı çaldıkları marşlarla büyük beğeni topladı. Etkinlikte engellilerle ilgili birçok gösteri de sunuldu.

"ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Engelliler ile ilgili etkinliği düzenleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellilere her zaman sahip çıktıklarını belirterek, "Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen dev bir organizasyona imza atmanın gururunu yaşıyorum. Engellilerin yanında olduğumuzu, gerektiğinde tüm imkanlarımızı seferber etmekten geri kalmayacağımızı sadece bugün değil her zaman söylüyoruz. Farklı etkinlikler engellilerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.
Engellilerin her şeyi yapabileceğini göstermek istediklerini kaydeden Başkan Gürlesin, "Yemek yarışması çok güzel oldu. Engelli kardeşlerimizin yemek yapması çok güzel. Jürimiz yemekleri değerlendirecek. Basket oynayacak engelli kardeşlerimiz olacak. Biz bugünü çok farklı göstermek istedik. Amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"HER ENGELLİ KARDEŞİMİZİN DERDİ, BİZİM DERDİMİZDİR"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, "Biz engelleri el birliğiyle nasıl kaldırırız, onun gayreti içindeyiz. Her engelli kardeşimizin derdi, bizim derdimizdir. Biz engellileri hep mutlu görmek istiyoruz. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek yemek yarışmasına katılanlar ise etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını, engellilerin de her şeyi yapabileceklerini bu şekilde gösterdiklerini kaydettiler.

İHA ve FOX’A PLAKET
Bu arada, etkinlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) ve FOX TV’ye engellilerin sorunlarına yönelik duyarlılıkları ve yaptıkları haberlerden dolayı plaket verildi. İHA’nın plaketini Denizli Temsilcisi Emrah Varol, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in elinden aldı.
Başkan Gürlesin FOX TV Haber Merkezi’nden Gülbin Tosun ve etkinliğe desteklerinden dolayı Dr. Levent Saraç’a da plaket verdi.