Denizli CHP Milletvekili Yazmalı Efe lakaplı Melike Basmacı, Çiftçinin, mazot ve gübre desteği alması için hazırladığı dosyalardan Tarım Müdürlüklerince alınan  dosya parasının miktarını ve nerelere harcandığını da sordu.
Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in sorularını yazılı olarak cevaplamasını da isteyen Yazmalı Efe Basmacı’nın Tarım Bakanı Çelik’in cevaplamasını istediği soruları şöyle:
1-“Çiftçilerin mazot ve gübre desteği alabilmesi için ilçe Tarım Müdürlüklerinden  dosya alımı esnasında niçin dosya parası alınmaktadır? Dosya parası olarak alınan bedeller niçin Hazineye irat kayıt edilmemektedir? 28/12/2006  tarihinde yürürlüğe giren döner sermaye yönetmeliğine göre, 2010-2014 yılları arasında yıllar itibari ile ne kadar dosya ücreti toplanmıştır?
2-Döner Sermaye kayıtlarının denetimi  hangi kurum tarafından yapılmaktadır?
3-Döner Sermaye uygulama Yönetmeliği’nin 40 ve 41. Maddelerine göre “işletmenin mali yıl sonu bilançosunda görülen karın, var ise geçmiş yıllar zararı mahsup edildikten sonra kalan kısmının en fazla %80’i, bu Yönetmelik esaslarına göre üretimi teşvik primi  işletmede çalışan personele dağıtılır” denmektedir. 2010-2014 yılları arasında dağıtılan teşvik primi yıllar itibari ile ne kadardır?” dedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı,  geçtiğimiz hafta da TBMM’ne  verdiği  soru önergeleri  ile Ulaştırma Bakanlığı’na “2016-2018 yılları arasında kaç km. hızlı ve yüksek tren yapacaksınız? Hangi illeri kapsıyor?  Aydın-Denizli-Antalya otobanının yapılması yatırım kapsamında mıdır? İzmir-Denizli-Antalya hızlı tren yatırımı OVP çerçevesinde yatırım kapsamında var mıdır? diye sormuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da   Ülkemizde yaklaşık 500 bin görme engelli vatandaşımız; yanında refakatçi olmadan oy kullanamamaktadır. Kendi başına oy kullanamayan görme engelli vatandaşımız iradesini sandığa tam olarak yansıtamamaktadır. Görme engelli vatandaşlarımız için elektronik sistem ve ya elektronik yöntemler planlanmakta mıdır ? Kabartma harf ile seçim pusulası düşünülmekte midir ? şeklinde soru yöneltmişti.