Denizli Belediyesi, yayaların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda, 'çöp taksi' uygulaması başlattı. Uygulama ile büyük çöp arabalarından kaynaklanabilecek olası trafikte aksamalarının da önüne geçilecek.

Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, çöp taksilerin, çöplerin toplamasında büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Gökoğlan, “Denizli’mize yeni bir hizmet daha getirmiş bulunuyoruz. Çöp taksilerle Denizli’nin içinde yaya odaklı yerlerde hizmet verilecektir. Üst yapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde bitirildi. En son düzenleme sonrası Gazi Bulvarı araç trafiğine kapatıldı. Dolayısıyla bulvarımızdaki vatandaşlarımızın evlerinden ve iş yerlerinden çıkan evsel atıklar ile çöpler hızlı bir şekilde çöp taksilerle toplanacaktır. Yine aynı şekilde yayaların yoğun olduğu Bayramyeri Meydanı ve çevresinde çöp taksilerimiz devreye girecek. Hızlı bir şekilde Denizli’mizi daha temiz tutmaya çalışacağız.” dedi.

Vatandaşların çöplerini belirtilen gün ve saatlerde çıkarmalarını isteyen Gökoğlan, “Bizler de çöpleri zamanında alıyoruz. Şehrimiz çok temiz şehir haline geldi. Birlikte daha da güzel bir şehri ortaya çıkarabiliriz. Çöp taksilerde bu doğrultuda hizmet verecek. Hızlı şekilde çöpleri toplayıp büyük çöp arabalarına aktarma yapacak. Böylece zaman kaybı olmazsızın gün boyu kendi bölgesinde hizmet verecek.” diye konuştu.