İzmir’de yaşayan 63 yaşındaki Necla Dolbun, kardeşinin borçları için evini satıp kredi çektiği için otogarda yaşamak zorunda kaldı. 
Yaklaşık 4 aydır, otogar esnafının yardımıyla yaşayan Dolbun, borçlarından dolayı kesilen maaşından, eline yalnızca 300 TL kaldığını ve geçinemediğini belirtti. Yaşlı kadın, borçlarından dolayı kardeşinin hapise girmemesi için, Kireçtaşı semtindeki 2 katlı evini sattığını ve üstüne de bankadan kredi çektiğini, bu yüzden bu şekilde yaşamak zorunda kaldığını belirtti. ESHOT Genel Müdür Sekreterliği’nden emekli olan 63 yaşındaki Necla Dolbun, emekli göründüğü için hiçbir yardımdan faydalanamazken, Libya'da dedesinden kalan mirasını satarak Türkiye'de kendisine küçük bir ev alıp, kalan parayı da kız çocuklarının eğitimine harcamak istiyor.
İçinde bulunduğu duruma aldırış etmeden, emekli göründüğü için bir sosyal yardım alamadığını ya da sığınma evlerine yerleştirilemediğini belirten Dolbun, devletimizde haklı bu kadar ihtiyaç sahibi var benim yetmese de ayda 300 TL gelirim var. Başka ihtiyaç sahiplerine yardım etsinler. Mirasımı alamasamda en fazla 2 yıl daha sıkıntı çekerim, ben halime şükrediyorum. Buradaki esnaf kardeşlerimden Allah razı olsun" dedi.
Almanya'da 22 yıl bisiklet fabrikasında da çalıştığını ve 2 yıl sonra Almanya'dan da emeklilik hakkı kazanacağını vurgulayan Dolbun, kimseden bir kuruş yardım istemediğini sadece borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve kendisinin bir düzen kurmasına ve Libya'daki mirasını almasına yardım edilmesini istediğini söyledi.
Otogarda çalışan firma yetkilileri ve güvenlik görevlileri de Necla Dolbun için seferber olmuş durumda. Görevliler, “Necla teyze, 4 aydır burada kalıyor. Bizler elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kimseyi bir gün olsun rahatsız etmedi. Kimseden para dilenmedi. Çok kültürlü ve bizlere bir şeyler öğretti. Sizlerin aracılığıyla dileriz Necla teyzemize sahip çıkarlar” şeklinde konuştular.