Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde "Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu" düzenlendi. Bursa'da düzenlenen sempozyuma katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Sağlıklı Yaşlanma" konulu sunum gerçekleştirdi.

Bursa'da gerçekleştirilen sempzoyumda, aktif yaşlanma, yaşlılık döneminde kaliteli yaşam koşulları, yaşlılara yönelik kentsel tasarım, yaşlılığa ilişkin sorun ve gelişmeleri ortaya koyacak araştırma ve incelemeler masaya yatırıldı. Sempozyuma Denizli Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık katıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, sempozyumda yaptığı "Sağlıklı Yaşlanma" konulu sunumunda, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Denizli'de yaşayan insanların sağlıklı yaşaması ve yaşlanması için çalışmalarını anlattı. 

Sosyal ve kültürel hayatlarına zenginlik katılıyor
Kapukıran, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor alanları, spor kursları, yeşil alanlar, konservatuar çalışmaları, sosyal yardımlaşma gibi yaşlıların sosyal ve kültürel hayatlarına zenginlik katan konular hakkında bilgi verdi. Özellikle tarihi evlerde gerçekleştirilen kurslar ile vatandaşlara emekliliğin,  hayatlarının ikinci baharı olduğunu hissettirmek için el sanatları, müzik ve spor kursları düzenlendiği ifade eden Kapukıran, burada üretilen el sanatlarının sergilendiğini ve satışlarının da yapılabildiğini belirtti. Kişilerin ailelerine ve topluma katkıda bulunmakta aktif ve üretken bir yaşlılık süreci geçirdiğini kaydeden Kapukıran, Denizli'de yaşlı ve emekli vatandaşların hizmetine sunulan Yenişehir Kültür Evi'ni de anlattı.