Emirhisar mahallesinde yaşayan Bekir Ulu’nun cansız bedeni her gün alışveriş yaptığı marketçinin sayesinde bulundu. Edinilen bilgiye göre Çivril’in Emirhisar mahallesinde yaşayan ve bir hafta önce anjiyo ameliyatı olan Bekir Ulu (70) her gün alışveriş yaptığı markete gitmeyince market sahibi yaşlı adamın evine gitti. Evin kapıları kilitli olduğu için eve giremeyen marketçi ve komşuları pencereden bakınca evde televizyonun çalıştığını fark ettiler.
Kapıyı çalmalarına rağmen içerden cevap alamayan komşuları jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri çilingir ile eve girince Bekir Ulu’nun koltuğun üzerinde uzanır vaziyette yattığını gördüler. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede Bekir Ulu’nun öldüğü tespit edilince yaşlı adamın cenazesi çağrılan cenaze nakil aracı ile Çivril Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çivril Devlet Hastanesinde yapılan ilk incelemenin ardından yaşlı adamın cenazesi savcılık talimatı ile kesin ölüm sebebinin anlaşılması için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Bekir Ulu’nun alışveriş yaptığı markete her gün gittiği ve alışveriş yaptığı dört gün markete gitmediği öğrenildi. Bekir Ulu’nun üç kızının olduğu ve kızlarının yurt dışında yaşadığı Bekir Ulu’nun da Emirhisar mahallesindeki evinde yalnız yaşadığı belirtildi.