Ak Parti Denizli İl Başkanı ülke gündemini değerlendirdiği basın açıklamasında önemli iddialara cevap verdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde yaşanan olayları değerlendiren Filiz sözlerine şöyle başladı; "15 temmuz darbe girişiminin ardından milletin tutumu, demokrasi nöbetlerindeki birliktelik, 7 Ağustos Yenikapı Mitingi'nde 3 siyasi partinin birlikte oluşu ile ülkemizde her şekilde arzulanan ülke menfaatini gözeten bu birliktelik bu mitingte yaşanmıştır. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve birlik beraberliğimizi sağlayan il başkanlarına teşekkür ediyorum."

15 Temmuz sonrası hız kazanan her kurumda yapılanan FETÖ üyelerine başlatılan operasyonların titizlikle devam ettiğini vurgulayan Filiz, 
"FETÖ’ye bağlı kurumların içine yerleşenlerin temizliği sürüyor. İş dünyası, STK’lar her kurumda nerede varsa adli makamlarca soruşturmalar yürütülüyor.
17/25 2013’ten sonra FETÖ ile irtibatı kesilmesine ilişkin Cumhurbaşkanımız uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanımızın külliyede gerçekleşen adli yıl açılışında da ifade ettiği gibi 17 Aralık gecesi hükümet tarafından kimseye ateş açılmadı, kişiler adalete teslim edildi."
dedi.

Cerablus'taki TSK’nın yürüttüğü operasyonlara da değinen Filiz; "Suriyenin kuzeyinde başlatılan askeri operasyonlarla da iyi bir noktaya geliyoruz. Bu operasyonlar Türkiye sınırları güvenliği sağlandığı ve Suriyeli vatandaşlar bu sınırlar içerisinde rahat yaşacağının garantisi olduğunda bitecektir." dedi.

Külliyedeki adli yılı açılışına katılan Bahçeliye’de teşekkür eden Filiz, "Muhalefetinin o açılışta bulunması birlik ve beraberliğimiz için önemliydi. Kılıçdaroğlunun’da katılmasını isterdik" dedi. Devamında ise Filiz, Bahçeli algısının da parti içerisinde olumlu yönde etkilendiğini söyledi.
"Farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz yeri geldiğinde ülke menfaatlerinde birleşmemiz arzuladığımız konudur." dedi.

Filiz, kabine değişikliklerine de değindi. "Sadece AK Parti hükümetinde bakanlık süreleri uzundur. Bu görev değişikliklerinde farklı mana çıkarmamak lazım" diye konuştu.

FETÖ Mağdurlarının Sesine Kulak Vermeliyiz

FETÖ’den mağdur olan mazlumların sesine de kulak vermeliyiz diyen Filiz, Denizli Cumhuriyet Başsavcısının adli yılı açılışında FETÖ mağdurlarının pişmanlık yasasından faydalanmaları yönündeki çağrısının yerinde bir çağrı olduğunu belirtti.

Filiz, FETÖ operasyonlarında mağdurların da olduğu iddialarına cevap verdi;

"FETÖ operasyonları kapsamında yürütülen soruşturmalarda sap saman karıştırılıyor söylemleri oluşturulmak istenen bir algının sonucu. Eğer doğru olsaydı 17/25 ten 15 Temmuz sonrasına kadar eldeki belgelerle bu mücadele başlatılabilirdi ama yapılmadı. Çünkü siyasi bir birliktelik yoktu. 15 Temmuz sonrası yapılan bu operasyonlarda sap saman karıştırılıyor sözüne katılmıyorum. Denizli'de gözaltına alınanların %90 ı doğru tespittir. Halkın intibahını oluştuğu kişilerdir." dedi. Devamında ise "Bir mağduriyet yaşanıyorsa bize aktarılmasını istiyoruz . Bu konuda mücadelenin mağdurlarının olmasını istemiyoruz."dedi.

AK Parti içerisinde FETÖ yapılanması iddialarına da cevap veren Filiz; "Hiçbir zaman içimizde kavga dövüş olmadı. O'cu, bu'cu olarak parti içinde bir şeye kalkışılmadı. İçimizde de bir bağlantısı olan varsa ilişiği kesilecektir. 17/25 sonrası bu yapıyla diyolağa devam eden ve o yapının içinde finansal hareketlerde bulunan, mevcudiyetini sürdürenler dikkate alınarak gerekli işlemler yapılacaktır. Büyük bir yapı olan AK Parti yapılanmasında bu örgüte sempati duyup sonradan ayrılan veya ilişiği devam edenler gözden kaçırılmış olabilir. Biz genel merkezimizin verdiği direktiflerle hareket ediyoruz. Yargıdaki temizlik çok daha önemlidir. Bu temizliği yapmadan siyasetten başlamak doğru değildir. Bu temizliğin de yapılacağı konusunda hiçbir şüpheniz olmasın"dedi.

Kartlısan yönetim kurulu başkanı Hasan Kartlı’nın belediye ile çalışmak için FETÖ’ye bağlı derneklere 17/25 Aralık öncesi üyelik istendiği iddilarına da değinen Filiz "Kartlısan belgelerle bu iddiaları somutlaştırması gerekir. Yargıya intikal eden bu konuda benim yorum yapmam doğru değildir." dedi.