HSYK 1. Dairesi bazı hakim ve savcıların görev yerlerini gece yarısı aldığı kararname ile değiştirdi. HYSK’nın yaptığı değişiklik Denizli’ye de değdi. Kararname ile Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan Antalya’ya atandı. Alkan’ın yerine Gebze Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı atandı.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Salı günü mecliste yaptığı grup toplantısının ardından yargıda yaşanan deprem savcı ve hakimlerin görev yerlerinin değiştirilmesi ile doruğa çıtı. HSYK 1. Dairesi, 28 Ocak 2014 tarihinde yapılacak adlî ve idarî yargı hâkim ve savcı adaylarının kura yerlerinin belirlenebilmesi amacıyla bugüne kadar mazeret bildiren hâkim ve cumhuriyet savcıları ile bazı yer hâkim ve cumhuriyet savcılarının durumlarının değerlendirilmesine ilişkin kararnameyi tamamladı. Buna göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. İzmir TCDD Liman İşletmesine yönelik yolsuzluk operasyonunu yürüten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dehşet verici belge" diye tanımladığı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in kendisinden yolsuzluk soruşturmasını durdurmasını istediğini tutanağa geçiren İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın görev yeri değiştirilerek, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin ise tenzili rütbeye uğrayarak Uşak Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Çetin'in koltuğuna gelen isim ise Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz oldu.
ALKAN’IN DA GÖREV YERİ DEĞİŞTİ 
Kararnameyle Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.