Uşak'ta, 112 Acil’den vaka için çağrılan adrese giden doktor İ.Y. ve sağlık ekibi hasta yakını tarafından bıçakla kovalandı.
Edinilen bilgiye göre, Ünalan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki adreste bulunan bayan hastaya müdahale etmek isteyen sağlık ekipleri hastanın hastaneye götürülmesi gerektiğini belirtince, hasta yakınları tartışma yaşadı.
Yaşanan tartışma sonrasında vatani görevini yapan ve hava değişimi için Uşak’a geldiği öğrenilen G.Ç. eline geçirdiği bıçak ile sağlık personelini kovalamaya başladı. Apartman binasının 2. katında yaşanan olayda 112 personeli, tıbbi müdahale için götürdüğü malzemelerini evin içinde bırakarak kaçmaya başladılar. G.Ç., isimli şahıs doktor İ.Y. isimli doktorun peşine takılarak kovalamaya başladı. Doktor İ.Y. olay yerine yakın olan öğretmenevine sığınarak canını zor kurtardı.
Bıçaklı G.Ç. öğretmenevinde bulunanlar tarafından uzaklaştırıldı. Yaşanan kovalamaca sonrasında, şoka giren doktor İ.Y. çağrılan başka bir ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Şüpheli G.Ç. Polis tarafından gözaltına alınarak, asker olduğu için Uşak İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.