Hayrat Yardım Derneği ile Denizli’deki tüm ilçe belediyelerinin işbirliği içinde gerçekleştirdiği yardım kampanyası kapsamında 28 TIR yardım malzemesi toplandı. İçinde un, şeker, makarna, pirinç, battaniye gibi yaşam malzemelerinin bulunduğu yardımlar için Denizli Polisevi’nde tören düzenlendi. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, dernek başkanı ve üyeleri katıldı.

"GÖNÜL COĞRAFYAMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"’

Türkiye’nin gönül coğrafyasının çok geniş olduğunu belirten Bakan Sema Ramazanoğlu, "Balkanlar’dan, Türki Cumhuriyetlere kadar, Kuzey Afrika’dan Çin Seddi’ne kadar biz varız. Bunların hepsi bizim gönül coğrafyamız. Bizim hepimizin dedesi, nenesi Osmanlıydı. Benim büyüklerimin mezarları Üsküp ve Manastır’da. Bu coğrafya bana nasıl yabancı olabilir? Bu coğrafyalarda bizim yüreğimiz var. Suriye Bayırbucak da aynı şekilde. Güzel bir hayra vesile oluyoruz. Bu hayra eli değen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırda yarışan herkesten Allah razı olsun" dedi.
Tören sırasında gıda ve yaşam malzemesi yüklü 28 TIR, yola çıkmak için hazırlandı. TIR’lar, Bakan Ramazanoğlu ve diğer protokol üyelerinin duasının ardından yola çıkarken, Bakan Ramazanoğlu TIR’ları el sallayarak uğurladı.

"DEVLET OLARAK GÜNEYDOĞU’DA SIKINTI YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

TIR’ların uğurlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Ramazanoğlu, Güneydoğu’da yaşanan olayları değerlendirdi.
Bakan Ramazanoğlu, "Bölgede yaşanan olayları yakından takip ediyoruz. Önemli tespitler yapıyoruz. Sur, Merkez ve Silvan ilçesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Barınma, yiyecek, giyecek ne varsa yapıyoruz. Vali ve kaymakamlarımız ile yakın temas halindeyiz. Kararlar alındı. Yardımlar organize bir şekilde dağıtılacak. Devlet olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız" ifadelerini kaydetti.