Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Sokak Hayvanları Kliniği, yaralı, kötü muamele görmüş ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Altı yıl önce kurulan tesiste ayda 200 dolayında sokak hayvanı tedavi edilip kısırlaştırılırken, bugüne kadar kliniğe yaralı getirilen şahin, atmaca, kızıl geyik, flamingo, ceylan, nesli tükenmek üzere olan kara akbabası ve kaya kartalı ile son olarak bir leylek tedavi edilerek doğal yaşamına kavuşturuldu. 
Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Sinan Kılıç, evcil hayvanların yanı sıra yabani hayvanların da tedavilerinin yapıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu: "Kliniğimize getirilen hayvanlar titizlikle tedavi edilerek yine ait oldukları vahşi doğaya bırakıldı. Son olarak bir vatandaşımız yaralı bir leyleği getirdi. Kanatlarından yaralanan leyleğin tedavisi tamamlanınca o da yaban hayatına tekrar dönecek." 
Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte sokak hayvanlarının aç susuz kaldığını anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Evinizin önüne veya ulaşılabilir bir yere koyacağınız bir kap suyla birçok hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz. Su her canlı için hayattır. Biz de bu düşünceyle vatandaşlarımızı yaz boyunca kapılarının önüne bir kap su ve bir kap yemek bulundurmaya davet ediyoruz."