Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Çamlık şubesinde konuşlanan yangın ekibi yangın sezonuna bütün hazırlıklarını tamamlayarak başladı. 32 adet ormanlık alanda 48 adet kırsal alanda olmak üzere toplamda 80 yangına müdahale eden ekipte, helikopterler de aralıksız çalışıyor.
Sezona bütün hazırlıkları tamamlayarak başladıklarını belirten Denizli Orman işletme Müdürü Güven Gültekin, “Denizli halkı yangınlara karşı çok duyarlı. Çalışan işçilerimiz de köy çocuğu ve geldikleri yerlerde orman köyleri o yüzden nasıl müdahale edeceklerini biliyorlar. Denizli halkına da duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederim. Denizli’de yangınlar büyümüyor çünkü halkımız hemen müdahale ediyor. Biz de hemen müdahale ediyoruz. Türkiye'de yangına müdahaleyi 15 dakikaya indirgemeye çalışılıyor. Biz bunu 11 dakikaya kadar düşürdük. Bu bizim için büyük bir başarı ve disiplinin göstergesidir. Denizli’nin akciğerleri bu ekibe emanet diyebilir” dedi.
Hafta sonu itibariyle illere gönderilen yangın helikopterlerinden birinin de Denizli’ye geldiği bildirilirken, orman yangınları konusunda Ege Bölgesi’nde birinci derecede riskli olan Denizli’de görev yapacak olan yangın helikopterinin yangın sezonu boyunca Denizli’de görev yapacağı kaydedildi.