Mahallesi’nde oturan Ümmühan Bilgiç’in evinde Temmuz ayında elektrik kontağından kaynaklandığı tespit edilen yangın çıktı. Gece yarısı meydana gelen yangında tek başına evinde kalan Ümmühan nine, yan tarafta oturan çocuklarının yardımıyla yangında yara almadan kurtarıldı. Yangında can kaybı yaşanmazken ev ve eşyalar kullanılamaz hale geldi.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, konunun kendisine iletilmesinin ardından ekipleri yönlendirerek kısa sürede yeni bir ev yapılıp Bilgiç ninenin mağduriyetinin giderilmesi talimatını verdi. 3 ay gibi kısa sürede Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Pamukkale Belediyesi işbirliğiyle yeni ev tamamlandı. Başkan Gürlesin, yangın mağduru Ümmühan Bilgiç nineyi ziyaret ederek yapılan evi inceledi. Bilgiç nine, yangın anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Gürlesin, yaşlı kadının çocuklarıyla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

İHTİYAÇ SAHİBİNİN YANINDAYIZ
Ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için belediyenin üzerine düşen ne varsa yerine getirdiğini ve zamanla çıkacak ihtiyaçlarının da karşılanacağını kaydeden Başkan Gürlesin, “Devletimiz güçlü, yangın gibi ortaya çıkan olumsuzluklarda yaralarımızı hemen sarıyoruz. 3 ayda ev tamamlandı. Yangında daha da kötüsü olabilirdi. Allah daha kötüsünden korumuş. Yangın mağduriyetini gidermek bizim görevimizdir. Sosyal yardımlaşma ile belediyemiz güzel bir birlikteliği ortaya koydu. Tekrar geçmiş olsun, yeni eviniz de hayırlı olsun” dedi.
Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sevgi Eli’nin de, Bilgiç ninenin tüm ev eşyalarını karşılayacağı bildirildi.