Veteriner Hekimler Odası Denizli şubesinde yapılan 12. Olağan Genel Kurulu'nda Türkay Berberoğlu, Oda Başkanlığına getirildi. Mehmet Ali Uzakgider’in aday olmadığı kurulda odanın yeni yönetimi Türkay Berberoğlu, Feyzi Ölmez, Şükrü Kural, İsa Akkaya ve Onur Acar’dan oluştu.

Türkay Berberoğlu, oda binasında düzenlenen törenle görevi M. Ali Uzakgider’den devraldı. Berberoğlu yaptığı konuşmada, 6 dönemdir Denizli Veteriner Hekimler odasının yönetiminde görev aldığını belirterek, “Sizlerin de bildiği gibi pek çok başarıya hep birlikte imza attık. Sevgili meslektaşlarım, sahibi olduğumuz veteriner hekimlik kimliğinin farkına varmak zorundayız. Bizler çalışmalarımızda meslek ilkelerini gözeterek ve meslektaşlarımızın haklarını koruyarak çalışmak zorundayız. Bunun için tüm meslektaşlarımız mesleğini sevmeli, benimsemeli ve her birimiz bu camianın bir temsilcisi olduğumuz bilinciyle çalışmalıyız. Burada meslek örgütlerine de önemli görevler düşmektedir. Odamız her platformda mesleğimizin tanıtımını yapacak, bizlerin toplumsal rolümüzü ve görevlerimizi anlatacak, hayvan ve insan sağlığının korunmasında mesleğimizin önemini vurgulayacağız” dedi.

Uzakgider’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Berberoğlu, “Bizler bilimsel ve sosyal aktiviteler düzenleyerek meslektaşlarımızın her alanda gelişmesine katkı sağlamaya vesile olacağız. Meslektaşlarımız arasında iletişim kanallarını açık tutarak kaynaşma, paylaşma ve dayanışmayı sağlayacağız. Tüm yasal düzenlemeleri takip edip, değişikliklere uyum sağlayarak sizlerin haklarını koruyacağız. Meslektaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm oluşturacağız. Meslek etiğine uyulması, özlük haklarının savunulması, kazanılmış hakların korunması konularına önemle değineceğiz’’ şeklinde konuştu.