Denizli’nin 18 yıldan bu yana vergi rekortmeni olan hayırsever işadamı Habib Kızıltaş, Pamukkale Üniversitesi kampusu içerisine yaptırılacak 100 yataklı psikiyatri hastanesine 1 milyon 750 bin lira bağışta bulundu. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 7 bin 800 metre kare kapalı alana sahip, yaklaşık 7 milyon lira harcanarak 3 katlı olarak inşa edilecek ve 2013 yılında hizmete açılacak hastaneye ‘PAÜ Habib Kızıltaş Psikiyatri Hastanesi’ isminin verileceğini söyledi. Hayırsever Kızıltaş’ın üniversiteye bağışı nedeniyle rektörlük binasında tören düzenlendi. PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, 3 milyar dolar ihracat yapan kentte kişiye özel büyük hayır işlerinin olması gerektiğini söyledi. Rektör Bağcı, “Yaklaşık 1,5 yıl önce rektörlüğe seçildi. Denizli’de üniversite çatısı altında uzun yıllar görev yaptığım için şehri ve hayırseverleri çok iyi tanırım. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizin inşaatına da Denizlililer yoğun ilgi göstermişti. 120 hayırseverimiz isimlerinin odalara verilmesi kaydıyla 25’er bin lira bağışta bulundu. Bu hayırseverlerimizle birlikte ilimize büyük katkılar verecek hayırseverlerimiz var. Kamu özel sektör işbirliği ile yapabileceğimiz daha çok işler var. Yüzde 60 kamu yüzde 40 hayırsever desteği ile yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak 100 yataklı hastanemiz 7 bin 800 metre kare kapalı alana sahip olacak. Hastanemiz büyüklüğü ve konforu ile Türkiye’de ilk olacak. Ege Bölgesinde ise Manisa’daki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sonra ikinci hastane olacak ” dedi.

Başbakan açacak

Hayırsever ve kamu desteği ile yapımı tamamlanan 850 yataklı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 8 Haziran’da Denizli’ye gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasını beklediklerini ifade eden Rektör Bağcı, “Başbakanımızın Denizli programı tam olarak kesinleşmedi. Ancak 120 hayırsever desteği ve kamu katkısıyla yaklaşık 79 milyon liraya mal olan 850 yataklı hastanemizin açılışını Başbakanımızın yapmasını bekliyoruz. Doktorlar Caddesi üzerindeki hastane binamızdaki tüm birimlerde yeni hastanemize taşındı. Hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunup teşekkür almanın yanında onların dualarını da almak için tüm personelimle birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Eğitim ve öğretime çok önem veririm

Çok zor şartlarda lise ve üniversite eğitimini tamamladığını farklı yerlerde çalıştıktan sonra iş hayatına atıldığını belirten Hayırsever Kızıltaş’ta, “Ben eğitim ve öğretime çok önem veririm. Ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Çok zor şartlarda eğitimimi tamamladım. Kendi işimi kurup para kazanmaya başladığım günden bu yana hayır işlerine ağırlık veriyorum. Özellikle eğitim ve öğretime destek olmaya çalışıyorum. Bu güne kadar 500 üniversite öğrencisine burs vermişimdir. Şimdi hala burs verdiğim öğrencilerim var. 18 yıldan bu yana vergi rekortmeniyim. Ödediğim vergiden daha çoğunu hayır işlerinde kullanıyorum. Üniversitelerde bina yaptıranlara isimlerini verenlere hayran olurdum. Buradan yola çıkarak kendi ismimi taşıyacak hastane inşaatına bağışta bulunmak istedim. Yaptığım bağış beni zorlasa da 1 milyon 750 bin lirayı hastanenin inşaatında kullanılmak üzere vereceğim. Bu ilden para kazanıyorum, bu ile harcıyorum. Daha çok param olsun daha çok eğitim ve öğretime destek olurum” dedi. Konuşmaların ardından 1 milyon 750 bin liralık bağış ile ilgili protokol hayırsever İşadamı Habib Kızıltaş ve PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı arasında imzalandı.