Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan yağmur, gece geç saatlerde derelerin taşmasına neden oldu. Yoğun yağışın ardından Aksu Deresi’nden taşan sular, evlere ve tarım arazilerine aktı. Toprağın da sel sularıyla aktığı bölgede Honaz Belediyesi ekipleri dün geceden bu yana aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Sel sularının daha fazla evlere ve tarım arazilerine zarar vermemesi için yol kenarına bent çekilirken, belediye iş makineleri dere içinde çalışmalarına devam ediyor.
Dere kenarında arazisi bulunan Hasan Derin isimli bir çiftçi, "Dün geceden bu yana yağan yağışın ardından evlerimizi ve tarım arazilerimizi sel bastı. Gece geç saatlerine kadar çalışmalar devam etti. Yol kenarlarına bent çekildi. Bent çekilmese evlerin çoğunu sel alırdı. Tren yolunu da sel bastı. Bir süre tren yolu da kapandı. Selden dolayı zararımız çok büyük. Bağlar, elma ağaçları gitti" dedi.

Evi su altında kalan Emir Ayşe Bilgin ise, "Sel bir anda geldi. Ne yapacağımızı bilemedik. Evimiz su altında kaldı. Ondan sonra ekipleri çağırdık. Neyimiz varsa battı. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Komşular yardım etti. İtfaiye bizi evden çıkardı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Denizli'nin Acıpayam ilçesi Çakırlar Mahallesi'nden geçen Dalaman Çayı da yoğun yağmur yağışı nedeniyle taştı. 50 dönüme yakın ekili alan zarar gördü. Çakırlar Mahallesi'ne geçen Dalaman Çayı üzerindeki Hacı Köprüsünün büyük bölümü selle birlikte hasar gördü. Köprünün bazı bölümlerinin yıkıldığı görüldü.