Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'nde sikorsky helikoptere PKK'lılarca düzenlenen roket atar ve uçar savar silahı ile açılan ateş sonucu şehit olan Denizlili Doğan Acar’ın acı haberini almaktan dolayı son derece üzüntülü olduklarını açıklayan Başkan Tin, “Bu kurşunlar barışımıza, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine sıkılan her kurşun misli ile cevap bulacaktır Bu böyle bilinmelidir.” dedi. 
Denizlili Doğan Acar’ın da şehadet mertebesine ulaştığı hain saldırıyı değerlendiren Başkan Tin, “Bu saldırıda 7 askerimiz de yaralanmıştır. Vatan borcunu kahramanca ödeyen ve tezkeresini alarak Denizli’deki ailesine ulaşma heyecanını yaşayan Doğan Acar’ın kahpe kurşunlara hedef olması bizleri kahretmiş, derinden üzmüştür. Terör örgütünü arkasına alarak barış söylemleri ile gösteriler yapan, yakıp yıkmayı marifet sayan, kahraman Mehmetçiğimize ve polisimize silah doğrultan, Kürt-Türk ayrımı yapmadan insanlarımızın canına kast eden şer odakları, terör gruplarının bu topraklardan kökü kazınana kadar mücadelemiz sürecektir” dedi. 

DEMİRTAŞ SORUMLUDUR
“Eli kanlı terör örgütü kendisine biçilen rolü oynamaya devam ediyor” diyerek açıklamasını sürdüren Tin, “Hala polisimize ve askerimize silah doğrultmaya ve kurşun sıkmaya devam ediyor. Bir kez daha ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sıkılan kurşunları lanetliyorum. Ne yaparsanız yapın, kardeşi kardeşe kırdıramayacaksınız bunu bilin. Terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan HDP lideri Selahattin Demirtaş ve parti yönetimi bundan birinci derece sorumludur. Terör örgütünü açıkça destekleyen, sırtını ona dayayan HDP’ye gereken dersi vereceklerine olan inancım tamdır” dedi. 

HDP’YE OY VERENLERE SESLENDİ
HDP’nin neye ve kime hizmet ettiğinin açıkça ortaya çıktığı üzerinde duran ve HDP’ye oy verenlere seslenen Başkan Tin, “Bu gelişmelerden seçimlerde AK Parti’yi tek başına iktidardan indirmek üzere eli kanlı PKK’nın maşası HDP’ye oy veren, oy verdiren paralel yapı da sorumludur. HDP’ye oy veren Kürt asıllı vatandaşlarımıza, sosyalist ve aydın geçinen kesime sesleniyorum. Bu tablo sizin de eseriniz. Biz yaklaştıkça, insanlarımız ölmesin, ülkemiz kalkınsın, refah seviyemiz artsın dedikçe birilerin bunu istemediği açıkça oertadadır. Artık terör örgütü ile arasına mesafe koymayan HDP’ye milletimizin mesafe koyma vakti gelmiştir" dedi. Başkan Tin, son olarak “şehidimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. operasyonlar sonuna kadar sürecektir” ifadelerini kullandı.