Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, kurulum çalışmasında sona gelinen ‘Kent Bilgi Sistemi’ ile vatandaşın inşaat ruhsatından, iskân ruhsatına kadar tüm işlemlerini belediyeye gelmeden internet üzerinden yapabileceğini söyledi. Temeli sekiz yıl önce atılan ‘Kent Bilgi Sistemi’nin benzerinin hiçbir büyükşehirde olmadığını belirten Başkan Yardımcısı Ünal, “Kent Bilgi Sistemi ile ilgili 2009 yılından başlayan önemli bir çalışmamız var. Öncelikle belediyemizde Kent Bilgi Servisi’ni oluşturduk. Bu servis bilgi işlem müdürlüğümüzün içinde bir birim olarak yer almaktadır. Bu serviste şehir plancısı, harita mühendisi, bilgisayar mühendisi programcı arkadaşlarımız var. Tüm imar planlarımızı sayısallaştırarak veri tabanına uygun hale getirdik. Bunları tamamladıktan sonra bina kütleleri ile ilgili imar durumu ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda vatandaşımız belediyemizin web sayfasına giriş yaptığında, güncel olarak imar durumunu kütleleriyle birlikte görebilmekte ve onunla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilmektedir. Aynı zamanda vatandaşımız askıya çıkan imar planlarını, plan notlarıyla birlikte görebilmektedir.” Diye konuştu.
Numarataj uyumu tamam
Bütünşehir yasası ile 13 beldenin Denizli Belediyesi’ne mahalle olarak katıldığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Ünal, “Yeni bağlanan mahallelerle il merkezdeki numaratajleri uyumlu hale getirmemiz gerekiyordu. İki yıllık çalışma ile uyumlu hale getirildi. Çok küçük bazda değişiklikler yapılması gerekiyor. Onları da tamamlandığında artık Kent Bilgi Sistemi’nin altyapısı tamamlanmış olacak. Tabii ki bu çalışmaların üzerine koyacağımız yeni çalışmalarda olacak. Bunlardan biri özellikle imar otomasyonu olacak. İmar durumu bunun bir parçasıydı, onu devreye soktuk. İkincisi ise tüm imardaki işlemlerin diğer birimlere sirayet etmesi ile ilgili bir husus. İmar plan tadilatı yapıldı. Bunun Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Emlak Servisi’nin anında ulaşabilmesi, onun sistemini etkilemesi, park alanı olan yeşil alanlarla ilgili anında kısıtlılık işlemlerinin uygulanabilmesi, işyeri açma ruhsatları açısından girildiğinde iskan ruhsatıyla inşaat ruhsatıyla ilgili bilgilere ulaşılabilmesi, su abonesiyle ilgili olarak iskan ruhsatlarına ulaşılabilmesi buna örnek verilebilir” diye konuştu. 
İnternetten tahsilat
Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşların belediyeye gelmeden kredi kartı ile internet üzerinden ödeme yapılabildiğini belirten Ünal, 2004 yılında yüzde 2-3 seviyelerinde olan internet üzerinden ödeme yapma oranının yüzde 20’lere çıktığını vurguladı. Gezici veznelerle vatandaşın ayağına giderek tahsilat ta yaptıklarını anlatan Ünal, “Talep edilmeden tüm mahallelere giden gezici tahsilat veznelerimiz tüm vatandaşlarımızın yanında hasta, yaşlı, engelli olan vatandaşlarımızın da ödemelerini yapabilmelerinde kolaylık sağlamaktadır. Bunların yanında önce belediye binamıza koyarak denemelerini yaptığımız, daha sonrasında yoğunluğun olduğu alışveriş merkezlerine yerleştirdiğimiz Kiosk’lar var. Otogar tamamlandığında oraya da iki veya üç adet Kiosk koyacağız. Vatandaşlarımız buradan tüm ödemelerini yapabiliyor. Nakit ödemede sorunlar yaşandığı için şu an kredi kartı ile ödemeler kabul ediliyor. Onlar sadece bir ödeme aracı değil aynı zamanda bilgilendirme aracı da. Vatandaşlarımız aynı zamanda adres bilgi sistemine, mezarlık bilgi sistemine, ulaşımla ilgili tüm bilgilere buradan güncel olarak ulaşabilmektedirler.” Diye konuştu.