Denizli'de, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki anma programına, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, başkan yardımcısı Şamil Çınar, Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyonu Başkanı Ali Aygören ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Zolan, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş döneminde yaşamanın zorluğuna işaret ederek Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerine bakıldığında bu zorluğun çok iyi anlaşıldığını söyledi. Milli şairimiz Ersoy’u anmanın ötesinde O’nu anlamanın gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, “Milli şairimizi ölümün 75. yılında anmak bunun da ötesinde onu anlamak gerekir. En tanınır yönü İstiklal Marşımızı yazan yönüdür. İstiklal Marşımız manevi duygularımızı oluşturan en büyük değerlerimizden birisidir. Osmanlı’nın çöküş döneminde yaşamak ne kadar zordur Mehmet Akif’i dinlediğimiz de çok daha iyi anlıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun o çöküş döneminde yaşayan nesil savaştan savaşa koşmuştur. Ersoy’un nesli, binlerce şehitlerimizi verdiğimiz topraklarımızı kaybettiğimiz tarihimizin en zor dönemlerde yaşamıştır. O nesil, geriye kül kalmış ve o küllerden yeni şeyler inşa etmeye çalışan bir nesildir. Bu milletin küllerinden yeniden doğması ve manevi yönlerin öne çıkarılmasında şairimizin çok büyük katkısı vardır. O dönemde millete güç vermiştir. O, öyle bir ruhtur ki yıkılan çöküntü ortamında millete umut vermiş bir liderdir. O bizlerin manevi lideridir. Mehmet Akif’in özendiği bir nesil vardı. O da Asım’ın nesli diye tarif eder. Şükürler olsun ki bugün baktığımda bu salonda milletvekillerimizden ve hepinizden çok güzel örnekler var. Eğer biz Asım’ın nesli olmak istiyorsak gece gündüz çalışmamız gerekir. Asım’ın neslini ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Ancak o zaman şehitlerimizin ruhu şad olur.” Dedi.

Ersoy, bu milletin çığlığıdır
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve şükranla andığını belirterek sözlerine başladı. Ersoy’un milletin bir çığlığı olduğunu kaydeden Dalbudak, “Mehmet Akif bu ülkenin bir çığlığıdır, bu ülkenin tarihidir. Ne mutlu ki Mehmet Akif Ersoy’u yad etmek için bir aradayız. Bağımsızlık uğruna yitirilen canları kelimelere döken şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Sadece milli şair değil, o bir vatan insanıdır” diye konuştu. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise Mehmet Akif Ersoy’un doğrudan bir insan ve doğrudan bir şair değil bunun çok çok üzerinde değer taşıdığını söyledi. Milletvekili Zeybekci, “Akif’i anlamak, Akif’i yaşamak demek o kadar kolay bir şey değildir. İstiklal Marşı’nı bu millete ait olarak görmek o kurtuluş savaşını yaşamak, yaşayarak yazmak kolay değildir. Mehmet Akif Ersoy bir şair ya da yazar değildir. Ersoy, İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale Destanı’nı yazan biri değil bu milletin tercümanıdır diye düşünüyorum. Ben İstiklal Marşı’nın doğrudan bir insan sözü olduğuna doğrudan bir şair sözü olduğuna inanmıyorum. O insan ötesi o şair ötesiydi. Akif, bu millet için dertlidir. O dönemde her şeyi zerresine kadar hissetmiştir. Akif, aynı zamanda derin bir din alimidir. Kuran’ı tercüme edecek kadar bilgiye sahiptir. Akif demek şehitler demek, bayrak demek Akif demektir. Dalgalanan bayrağımızı Akif kadar güzel anlatan başka bir şairimiz olmamıştır. Çanakkale’yi muhteşem anlatan başka bir şairimiz olmamıştır. Allah bir daha bu millete Akif’in dediği gibi İstiklal Marşı’nı yazdırmasın, Allah bir daha bu millete Çanakkale destanını yazdırtmasın.” şeklinde konuştu.
Oratoryo sunuldu
Daha sonra, ünlü şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo davetlilere sunuldu. Oratoryo, büyük bir beğeni ile izlendi. Program bitiminde protokol ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Vali Yardımcısı Aslanargun, milletvekilleri Zeybekci, Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Zolan, başkan yardımcısı Çınar ve Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyonu Başkanı Aygören, program sonrası öğretmen ve öğrencilere çiçek sundu.