Denizli Valiliği görevini 30 Ağustos 2011'den bu yana yürüten Abdülkadir  Demir, 12 Eylül'de yaptığı açıklamada kendi isteğiyle merkez valiliğine atanması için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdığını belirtmiş, dün yayınlanan Valiler Kararnamesi ile bu göreve atanmıştı.
Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası, Valiler Kararnamesiyle Merkeze atanan Vali  Abdülkadir Demir’e veda yemeği verdi.  Colossea Otel’de gerçekleşen yemeğe Vali Abdülkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Emniyet müdürü Mevlüt Demir, 11. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, iş adamları ve daire müdürleri katıldı.

ANILARINI ANLATTILAR
Toplantıda DTO Başkanı Necdet Özer ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Vali Demir ile yaşadıkları anıları anlattı.  Sanayiciler  Denizli’ye büyük hizmetler yaptığı ve Denizli sanayisinin önünü açtığı için Demir’e teşekkür ederek, yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.

BU ŞEHRİN KUTSALLIĞINA İNANIYORUM
Görev süresinde ortaya konan başarının tüm Denizli'nin eseri olduğunu ifade eden Vali Demir, Denizli söz konusu olduğunda kimseye kötü söz söyletmediğini kaydetti.
Veda gecesinde Denizli’ye övgüler yağdıran Demir, şunları söyledi, “"Ben bu şehrin kutsallığına inanıyorum. İddia ediyorum, 81 ilin bırakın yarısını, üçte biri Denizli olsa bu ülke çok işi başarır ve bu ülke şimdi yaşadığı çoğu çelişkiyi yaşamaz. Çünkü Denizli'de yapılan her iş doğrudan ülkenin büyüklüğüne yapılan yatırımdır. Dolayısıyla bu kentte görev yapan herkesin ilave bir sorumluluğu var. Doğup büyüdüğüm kent de bir sanayi kenti ama orada hiç görmediğim ama Denizli'de gördüğüm bir şey vardı. Bütün iş adamlarımız öğle yemeğini mutlaka işçisi için çıkan yemekten yer ve misafirini de başka bir yere götürmez. Bilirsiniz ki o yemek en lüks restoranlarda çıkan kalitede bir yemektir. İşçisinin şartlarını düşünmeden hiç kimse iş yapmaz, bunun çok önemli bir haslet olduğuna inanıyorum."

BÜROKRASİ BÜYÜK BİR ENGEL
Devlet işlerinde resmi kağıtların imzalandığını, ancak bunun önemli bir iş olmadığını ifade eden Demir, Türkiye'nin yatırım ve üretime ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Kendisinin görev süresi boyunca evrakları değil üretimi ön plana alan bir anlayışla çalıştığını anlatan Demir, aldıkları her kararı ortak akılla aldıklarını dile getirdi.
Denizli'de görev yaptığı süre içerisinde organize sanayi bölgeleri ile ilgili çok gayret gösterdiklerini vurgulayan Demir, şunları söyledi:
"Tabi Türkiye çok ileri noktalara geldi ancak bürokrasi ile ilgili il valisi olarak burada da çok defa ifade ettim. Ne yaptıysak bürokrasiye çelme atarak yapabildik. Daha 15 gün önce bir organize sanayi bölgesinin yapımı ile ilgili Ankara'da bir genel müdürün odasında neredeyse yumruk yumruğa giriyorduk. İnsanlara derdinizi anlatamıyorsunuz. Yani bu işleri çözmeden, başarmadan, üretimi artırmadan, yeni katma değerler katmadan sorunları nasıl çözeceğiz, nasıl güçleneceğiz, nasıl büyüyeceğiz? Sadece borsaya ve o günkü döviz kuruna bakarak bu ülkeyi götüremeyeceğimiz belli. O halde bu işe destek vermeliydik.
Burada çok iyi yetişmiş bir ekibimiz var, gece gündüz gayret gösterdiler, onlara da teşekkür ediyorum. Bu bir ekip çalışmasıydı. Maalesef Ankara'da gidip geri döndüğümüz, kızdığımız, öfkelendiğimiz, 'niye bu gecikiyor' dediğimiz çok iş oldu, hala devam ediyor. Bürokratik engelleri  mutlaka çözmek zorunda bu ülke. Bunu çözmediğimiz zaman daha ileri gidemeyiz. Bunun aslında Denizli çok örneklerini verdi ve önemli sonuçlar aldı."

YENİ VALİYE BAŞARI DİLEDİ
Üç yıllık görev süresi sonunda geriye dönüp baktığında üç katı daha fazla çalışması gerektiğine inandığına işaret eden Demir, görevi ile ilgili kendisinin bir karar verdiğini, daha sonra da kararname çıktığını belirterek yeni valiye görevinde başarı dilediğini söyledi.
Toplantıda iş dünyası temsilcileri, Vali Demir ile yaşadıkları anıları anlatarak Demir'e yeni görevinde başarı dileklerini iletti. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı toplantıda Vali'nin eşi Nurtaç Demir, gözyaşlarını tutamadı.