YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Valisi Necati Şentürk, vatan uğruna canını feda eden şehitler ile gazi olan vatan evlatlarının yakınlarının, herkesin baş tacı olduğunu söyledi.
    Yozgat Valiliği organizasyonunda Kadışehri ilçesindeki Belediye Sosyal Tesisleri'nde şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verildi.
    Vali Necati Şentürk, iftar sonrası yaptığı konuşmada, önceki gün Sarıkaya’da, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent, Sarıkaya ve Yenifakılı ilçelerinde yaşayan şehit yakını ve gaziler ile birlikte iftar yaptığını hatırlattı.
    Şehit yakını ve gazilerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şentürk, "Kadışehri ilçemizde Akdağmadeni, Aydıncık, Çekerek ilçeleri, belde ve köylerinde yaşayan şehit yakını ve gazilerimiz ile birlikteyiz. Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Her insana şehitlik mertebesi nasip olmaz. Sizin evlatlarınız şehadet şerbetini içerek, bu büyük makama nail oldular. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak uğruna şehit düştüler. Bazı kardeşlerimizde vatan uğruna gazi oldu. Şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır." dedi.
Şentürk, konuşmasının ardından tek tek şehit yakınları ve gazilerin masalarını dolaşarak sıkıntılarını dinledi.
    Programda daha sonra şehit yakını ve gazilere Kur'an-ı Kerim ile birlikte Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi. İftar yemeğine Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı, diğer ilçe kaymakamları, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçelerde, belde ve köylerde yaşayan şehit yakını ve gaziler katıldı.
CİHAN