Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Selahattin Özçelik, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Rıza Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.
Sunumun ardından komisyon üyelerine hitap eden Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, özverili çalışmalarından dolayı milli eğitim camiasına teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında eğitimdeki eksiklikler ve çözüm yollarının üretilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Şükrü Kocatepe, “2014-2015 eğitim öğretim yılını başarı ile tamamladık. Genel olarak Türkiye’de başarı sıralamasında önde bulunan iller arasında yer aldık. Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da Denizli bizim gurur kaynağımız oldu ama amacımız eğitim konusunda tabi ki daha ileride, daha ön sıralarda olabilmek. Bu nedenle gayretimiz Denizli’deki çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, ülkemizi gelecekte beklediğimiz çağdaş medeniyetin de önüne taşıması. Eski okulları büyütmek suretiyle veya bahçelerine ilave bina yapmak suretiyle çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizin bu konudaki katkıları çok önemli katkı sağladı’’dedi.
Komisyon üyelerinin Denizli Milli Eğitiminde var olan sorunlar ve çözüm yolları ile daha iyi bir eğitim-öğretim kalitesine ulaşabilmek için gerçekleştirilebilir projelerle ilgili görüş ve önerileri alındı.