VAN (CİHAN)- Van Valisi Münir Karaloğlu, orucunu Jandarma Komando Taburu’nda vatani görevini yapan Mehmetçiklerle birlikte açtı.
Vali Karaloğlu, iftar öncesi görevine yeni atanan Jandarma Alay Komutanı Albay Nurettin Alkan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
    Karaloğlu, Jandarma Alay Komutanlığı’na gelişinde Albay Nurettin Alkan ve kısım komutanları tarafından karşılandı.
    Ziyaret defterini imzalayan Karaloğlu’na Nurettin Alkan tarafından ilk jandarmanın resminin bulunduğu maket takdim etti. Alkan’ın odasında bir süre oturan Vali Karaloğlu, Cumhuriyet Bölge Başsavcısı Mustafa Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile birlikte iftar için Jandarma Komando Taburu’nda bulunan yemekhaneye geçti.
    Vali Karaloğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Nurettin Alkan’la birlikte Mehmetçiklerin bulunduğu masaya diğer protokol üyeleri de Mehmetçiklerin bulunduğu başka masalara oturdu.
    Van için iftar vaktinin girmesiyle yapılan yemek duasının ardından oruçlar açıldı. Mehmetçiğin karavanasında ise mercimek çorbası, bulgur pilavı, cacık ve etli sebzeli kebap tabldot tabaklarla servis yapıldı. Vali Karaloğlu, aynı masayı paylaştığı Mehmetçiklerle bol bol sohbet ederek, moral vermeye çalıştı.
    İftar yemeğinin ardından Karaloğlu, Jandarma Tabur Komutanlığı ziyaret defterini imzaladıktan sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Alay Komutanlığı’ndan ayrıldı.
CİHAN