BURSA (CİHAN)- Bursa Valisi Şahabettin Harput, Marmarabirlik’in sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacağını söyledi.
Bursa Tarım İl Müdürü Kasım Piral ile birlikte Marmarabirlik’i ziyaret eden Vali Harput, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'dan sektörle ilgili bilgi aldı. Vali Harput, rekabet için kalite, istikrar ve farklılık gerektiğine işaret ederek, kalitesiz mal üretip piyasaya süreni denetleyip, gerekeni yapmanın da görevleri olduğunu belirtti. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ise en büyük sorunlarının haksız rekabet olduğunu belirterek, Ege ve Akdeniz’de üretilen zeytinlerin ‘Gemlik zeytini’ adı altında satılmasını eleştirdi.
Asa, büyümesini sürdüren Marmarabirlik’in 2010’da 21.5 milyon dolar ihracatını 2011’de 25 milyon dolar olarak hedeflediğini kaydetti. Geleneksel salamura zeytinde yüzde 10-15 civarında olan tuz oranını yüzde 2.5’a indirdikleri, 'Marmarabirlik Gold'u piyasaya sunmaya hazır olduklarını ifade eden Asa, Vali Harput’un hedef gösterdiği Suudi Arabistan’da bayilik sözleşmesi imzalamak üzere olduklarını da sözlerine ekledi. CİHAN