Vali Yavuz Erkmen, Çal İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, daha sonra Kısık Kanyonu ile tarihi Gazi Paşa Mektebinde incelemelerde bulundu.

  Çal İlçe gezisine Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürü Yusuf Gülsever, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Defterdar Mehmet Özefe, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı katıldı.

  Vali Erkmen, Kaymakamlık binası önünde Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Belediye Başkanı Hasan Gündüz ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

  Kaymakamlık makamında Kaymakam Arıkoğlu, ilçenin genel durumu ve sorunları hakkında Vali Yavuz Erkmen’e bilgiler verdi.

  Vali Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Çal Kısık Kanyonunda incelemelerde bulundu. Kısık Kanyonu yürüyüş yoluna, kanyonun turizme kazandırılması amacıyla bölgeye gelen ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi kaynaklı 140 metre asma köprü yaptırıldı.

  Vali Yavuz Erkmen burada yaptığı açıklamada, yürüme bandının devamının yapılabilmesi için Bakanlıktan tekrar ödenek için başvurulduğunu söyleyen Vali Erkmen, “Biz burayı işletmeye dönüştürmek istiyoruz. Buraya kafe, otopark, lavabo ve tuvalet gibi yerlerin yapılması gerekiyor.  Ayrıca fiziki koşullar uygun olursa, 140 metreyi geçmeyi yani kanyonun tamamını yapmayı planlıyoruz” dedi.

  Vali Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra restorasyonu İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan tarihi Gazi Paşa Mektebinde incelemelerde bulundu. Okul, tarihi dokusu korunarak Pamukkale Üniversitesine devredilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Vali Erkmen ve beraberindeki heyet tarihi binayı gezerek, okulun yan tarafında bulunan Pamukkale Üniversitesi Bağcılık ve Şarap Üretim Teknolojisi Organik Tarım Bölümü ait binada da incelemelerde bulundu. Tarihi Gazi Paşa Mektebinin üniversiteye devri, yapılacak görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

  Vali Erkmen son olarak Çal Belediyesi önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Yavuz Erkmen burada vatandaşların sorunlarını dinledi.