Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılı yatırım programında bulunan okul, Bilim Sanat Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi inşaatları ile ilgili çalışmalar, Vali Abdülkadir Demir başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcıları Alp Aslanargun ve İsmail Soykan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve diğer ilgili şube müdürleri katıldı.Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, yapımı devam eden inşaatlar hakkında katılımcılara genel ve teknik bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Vali Abdülkadir Demir, eğitimdeki fiziki şartların iyileştirilmesi adına gerçekleştirilen çalışmalarda; yatırım programına göre inşaatı devam eden okullar içerisinde eski okulların yanına yapılan binaların bazılarının bitme aşamasına geldiğini söyledi. Vali Demir toplantıda yeni yapılan binalar ile birlikte okul bahçesi ve oyun alanları daralan okullarda yerinde fizibilite çalışması yapılması talimatını da verdi.
Vali Abdülkadir Demir ilgililere; yapımı devam eden okul inşaatlarının yüklenici firma müteahhitleri ile önümüzdeki hafta düzenlenecek bir toplantıda bir araya gelinmesi talimatını da verdi. Düzenlenecek toplantıda, kendilerinin yaşadığı heyecanın, yüklenici firma yetkililerine de aktarılmasını isteyen Vali Demir, “Bu sene ödenek sıkıntısı olmayacak. Bu nedenle devam eden inşaat işlerini zamanından önce bitirmek amacıyla hakediş ödemelerinin zamanında yapılacağını kendilerine aktaralım. Biz bir yol tuttuk. Biz inandık. Milli Eğitim Bakanlığı da bize inandı. Herkes bize güvendi. Denizli’de özellikle bu sene 6 yılda gerçekleştirilen okul binalarına denk gelen eğitim yatırımlarını bir yıla sığdıran, bu özverili çalışmadaki heyecanı yüklenici firma yetkililerine de yaşatmamız gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta müteahhitlerin de yer alacağı bir toplantı gerçekleştirelim. Kendi heyecan ve azmimizi onlara da aktaralım” dedi.
Toplantıda ayrıca Vali Abdülkadir Demir, ilçelerde yapımı devam eden okulların son durumu hakkında da bilgi istedi. Hayırseverler ve dernekler tarafından yapımına başlanan ancak inşaatı durma aşamasına gelen binaların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tamamlanabilmesi amacıyla ikmal keşifleri istenen Tavas İlçesine bağlı Karahisar Lisesi ve Çivril İlçesine bağlı Kıralan Altaş İlkokulu hakkında da bilgi alan Vali Demir, bu okullardaki prosedürün tamamlanarak sonuçlandırılmasını istedi.