Tripolis Otel’de düzenlenen toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı İsmail Soyhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, TEZTUR Operasyon Müdür Yardımcısı Ahmet Salihoğlu ile 24 profesyonel rehber katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin Denizli ve ülkemiz turizmi için önemli bir yer edindiğini, Denizli’de turizm için yapılan çalışmaların merkezinde Pamukkale’nin yer aldığını söyledi. 2012 yılında daha başarılı çalışmalar yapmak için çaba sarf edeceklerini söyleyen Vali Demir, amaçlarının tur firmalarıyla bundan sonra daha sık görüşülerek, Denizli’ye gelen insanların mutlu olarak dönmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Profesyonel rehberler ise, Pamukkale’de turistlerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgiler verdiler. Genel olarak gösterilen ilgiden memnun kalındığını söyleyen rehberler, özellikle gölgelik alanların yetersizliği, arkeolojik kazı çalışmalarının hızlandırılması, otoparkın genişletilmesi gibi sıkıntıların ön plana çıktığını söylediler.

  Vali Abdülkadir Demir, doğal yapının korunarak yapılacak değerlendirmelerin ardından kendilerine aktarılan sıkıntıların giderilebileceğini söyledi. Pamukkale’de Kuzey Kapısı ve yol ulaşım çalışmaları başta olmak üzere birçok değişime gidileceğini vurgulayan Vali Demir, Pamukkale kadar Hierapolis Antik Kentinin de büyük önem taşıdığını, bu nedenle kazı çalışmalarının Laodikya Antik Kentindeki kazı sistemine çevirmeyi planladıklarını ve önümüzdeki dönemde bu bölgede kazı çalışmaların daha da hızlandırılacağını kaydetti. Kazı alanında 5 yerde bir yıl içinde dönüşüm yapılabilecek bölge olduğunu ve para sıkıntısının bulunmadığını sözlerine ekleyen Vali Demir, Antik Tiyatroda da çeşitli aktivite yapmayı planladıklarını ve bu alanı da canlandırmayı düşündüklerini söyledi.