11.08.2011 tarih ve 2011/2153 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Denizli Valiliğine atanarak 30 Ağustos 2011 tarihinde görevine başlayan Vali Abdülkadir Demir, tam 3 yıllık görev süresi sonunda Denizli’ye adeta soğuk duş etkisi yaratan bir karar verdi. Dün saat 14.00’da Vali Demir, Denizli Valiliği görevinden Merkez Valiliği görevine atanması için İçişleri Bakanlığı’na bir dilekçe verdi. Görevde iken merkez valiliğine atanma isteyen nadir bir duruma imza atan Vali Demir, çevresindekileri ve Denizli halkını da adeta şok etti. 3 yıllık görev süresinde Denizli için canla başla çalışan ve kentin önünü açacak birçok projeye imza atan ve tamamlamayı başaran Vali Demir’in kararı tüm kesimleri üzdü. Özellikle eğitim alanında devlet eliyle dev bir okullaşma ve derslik yapımının öncüsü olan Demir, hayırseverleri de bir bir ziyaret ederek okul yapmalarına teşvik etti. Öyle ki, Vali Demir’in girişimleriyle Denizli’de derslik açığı büyük bir ölçüde azaldı. Tüm kesimlerle pozitif tutumuyla iyi bir ilişki kuran Vali Demir, özellikle vatandaşlarla sıcak temaslarıyla halkın gönlünde taht kuran merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’na da çok benzetildi. Makam odasında değil ilçe ilçe, köy köy gezerek sıkıntıların çözümü için çalışan Vali Demir, özellikle Organize Sanayi Bölgeleri kurulması ve cazibe merkezi haline getirilmesi başta olmak üzere Denizli ekonomisinin önünü açacak bir çok projeye de imza attı. Sanayicilerin sıkıntıları ve sorunlarını gidermek için ihtiyaç duyulan yatırım ve bazı yasal düzenlemeler içinde Ankara’da ciddi mesailer harcadı. Bir çok başarıya da imza attı. İstihdam konusunda da Denizli sanayicileriyle ortak girişimler sayesinde ciddi olarak işsizliği önlemek için çalışmalar yürüttü.


ŞAHSİ KARARIMDIR
3 yılda Denizli için çok şey başardı ancak, aldığı son karar Denizli’yi üzmeye yetti. Denizli halkının çok sevdiği ve bağrına bastığı Vali Demir, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya dün öğle saatlerinde yazılı başvuruda bulunarak merkez valiliğine görevlendirmek için dilekçesini verdi.
Konuyla ilgili Vali Demir, basın mensuplarını makamında kabul ederek soruları içtenlikle yanıtladı. Vali Demir, Denizli’de görev yapmaktan dolayı yaşadığı mutluluğun tarif edilemez olduğunu belirterek, “3yıl boyunca tüm kesimlerle Denizli ortak paydasında bir uyum ve birliktelik içerisinde çalıştık. Bakanımız başta olmak üzere diğer paydaşlarla da Denizli’nin var olan gücünü artırmak için birliktelik içinde olduk. Alnımın akıyla hizmet ettim. Aldığım karar tamamen şahsidir, kendi isteğimdir. Ne şehirle ne de şehirde bir isimle hiçbir sıkıntımız yoktur. Denizli’de görev yapmak zaten bizim için bir onurdu. Tüm içtenliğimiz ve samimiyetimizle burada çalıştık. Güven ortamı içinde Denizli ortak paydasında hizmetimizi yerine getirdik. Ancak Denizli Valiliği’nden merkez valiliğine atanmak için dilekçemizi verdik. Hiç kimse burada bir neden aramasın. Böyle olması gerekiyordu” dedi.