Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında Valilik'te toplandı. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda Vali Altıparmak, darbeye karşı duran herkese teşekkür etti. Vali Altıparmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da şimdiye kadar yaşamamış olduğu vahim bir hadisiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın dik ve dirençli tutumuyla, meydanları dolduran Türk halkının gösterdiği direnç ve iradeyle kamu kurumlarının da aynı şekilde iradesiyle hiçbir zaman asi bir güce teslim olmayacağımızı ifade ederek, gerekli tedbirleri almamız sonucunda bundan sonra böyle bir tehlike yaşamayacak halde bu hadiseyi bertaraf ettik. Dileğim ve duam millet, böyle acıyı ve ızdırabı yaşamasın" dedi. 

Herkesin bulunduğu yerde kalesini sağlam tutmak zorunda olduğunu belirten Altıparmak, "En ufak şekilde devlete hükümete karşı saldırı, duruş olduğu zaman bunu paylaşmalı ve ilgili kurumlara aktarmalıyız. Bu hassasiyetimiz olmazsa, topyekün bir Türk milleti olamayız. Böyle bir olay karşısında topyekün bir araya geldik. Böyle bir olay karşısında dünyaya da bir mesaj verdik. Art niyetli olan, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde ve bizim huzurumuzda gözü olan, niyeti olan, bu niyetini kendine saklayacak. Dışa dahi vuramayacak. Bu birlik beraberlik dosta güven düşmana korku saldı. Bunların hedefi din kisvesi altında tamamen devlet makamlarını ele geçirmekti. Hevesleri kursaklarında kaldı. İnşallah böyle bir şeye hiç kimse bir daha teşebbüs edemez" diye konuştu.


Toplantının ardından basın mensuplarının dün akşam başlatılan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'in de gözaltına alındığı operasyonla ilgili sorularını yanıtladı. Altıparmak, operasyonların sürdüğünü belirterek, gözaltılar olduğunu ve aranan kişilerin olduğunu söylemekle yetindi. Altıparmak, gözaltına alınan işadamlarının isimlerini açıklamadı.